L’atur creix en més de 3.300 persones a Catalunya aquest juliol

Es tracta del primer increment després de cinc mesos amb una tendència a la baixa

Cua a una oficina del SOC
Cua a una oficina del SOC

El nombre de persones aturades ha augmentat durant aquest mes de juliol després de cinc mesos amb una tendència a la baixa. Segons les dades que han publicat aquest dimarts el Ministeri de Treball i el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, l’atur ha crescut en 3.310 persones a Catalunya, un 0,98% respecte al juny.

En total, actualment hi ha 341.391 aturats a la comunitat catalana, una xifra que suposa un 16,39% menys en comparació a les persones aturades que hi havia l’any passat. Pel que fa a l’ocupació, aquest juliol s’han generat 13.306 noves afiliacions que, sumades a les ja registrades, han superat en 134.583 les que hi havia el juliol del 2021.

Al conjunt d’Espanya, l’atur ha crescut en 3.230 persones aquest últim mes (0,1%) fins als 2,89 milions d’aturats, la xifra més baixa que es registra un juliol des del 2008. De tot l’Estat, Catalunya és el territori on més ha crescut l’atur seguit de Castella la Manxa (2.705 aturats més) i la Comunitat de Madrid (2.432).

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari