La Generalitat engega una comissió davant l’alerta imminent de sequera

Amb l'objectiu de seguir l'evolució dels embassaments i combatre la manca d'aigua que pateix el país

Pantà de Sau

La Generalitat ha constituït aquest dimarts la Comissió Interdepartamental de Sequera, que ja ha celebrat una primera reunió al Palau de la Generalitat en què s’ha analitzat l’estat i l’evolució de la situació i de les mesures que s’estan duent a terme per combatre la manca d’aigua.

La comissió es constitueix davant d’un escenari de dèficit de pluges i altes temperatures, que ja ha començat a passar factura a algunes conques hidrogràfiques. Feia 14 anys, des de la gran sequera del 2008, que aquesta comissió no es reunia.

Els embassaments de conques internes catalanes es troben en aquests moments a un 42,3% de les reserves; per sota del 40% el protocol estableix que ja s’ha de declarar la situació d’alerta. I encara que la setmana passada ja es va declarar aquest avís hidrològic a la capçalera del Ter, el Llobregat mitjà i l’Anoia-Gaià, la situació s’ha pal·liat en certa mesurada gràcies al treball intens que estan realitzant les plantes dessalinitzadores, que han produït 34,5 hectòmetres cúbics d’aigua des del febrer.

En la roda de premsa de balanç del curs polític, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió i ha expressat que cal fer front “amb serenor, però sense confiar-se” a l’estat de les reserves als embassaments.

Aquest mateix dimarts, Ecologistes en Acció ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua que ampliï els sistemes urbans de drenatge sostenible i que es treballi en la normativa que faci falta per poder “aprofitar les aigües pluvials”. Sobre la primera de les mesures, consideren que la millor opció és la gestió del drenatge en origen i també la construcció de dipòsits de laminació. L’objectiu és, segons l’organització ecologista, poder “descongestionar” el sistema convencional de clavegueram, de manera que es pugui controlar més les pluges torrencials i l’impacte d’aquestes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.