ERC denuncia el tancament de la meitat dels refugis climàtics de Barcelona

Dels 202 punts que formen la xarxa, només 67 estaran completament oberts

Pati interior del museu Frederic Marès de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

El grup municipal d’ERC a Barcelona ha denunciat que més de la meitat dels refugis climàtics que el govern d’Ada Colau va posar a disposició dels ciutadans estaran tancats durant el mes d’agost. L’Ajuntament de la capital catalana va anunciar el juny passat que aquesta xarxa comptaria amb 202 refugis per evitar els riscos de la calor, i que estaria disponible entre el 15 de juny i el 15 de setembre, però a l’agost molts d’aquests punts tancaran les portes.

El partit d’Ernest Maragall ha alertat que, dels 202 refugis climàtics que formen la xarxa, només 67 estaran completament oberts durant aquest mes. El govern de Colau va presentar els refugis com a espais interiors o exteriors de proximitat que són “punts frescos, amb aigua, espai per a descansar i verd en el cas de parcs i jardins”, i va assegurar que “tothom” tindria un refugi “a 10 minuts de casa seva”.

No obstant això, amb motiu de les vacances d’estiu, els ciutadans no podran fer ús de més de la meitat dels punts frescos que contempla la xarxa de refugis, ja que la majoria abaixaran les persianes i d’altres només obriran parcialment. En total, 74 espais estaran totalment tancats, i 5 més tancaran entre 15 i 21 dies, mentre que 61 refugis climàtics només obriran de manera parcial.

“Els refugis climàtics del govern són una autèntica presa de pèl”, ha afirmat la regidora d’ERC Elisenda Alamany, que ha qualificat la mesura com “una prova més de la mala gestió del govern municipal” i “un autèntic frau”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.