Crisi al CAC pels missatges a Twitter del cap de gabinet del seu president

Carles Ribera acusa a Pedro Sánchez de fer ‘trumpisme chavista’, critica ERC i els socialistes i reenvia les piulades de Carles Puigdemont

Mala maror al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Els consellers del PSC i ERC han demanat explicacions al president d’aquest organisme, Xevi Xirgo, pels missatges que penja a Twitter el seu cap de gabinet, Carles Ribera i Rustullet. Feia temps que aquests missatges provocaven les queixes dels consellers socialistes i republicans però el que ha acabat fent vessar el got de la paciència dels del PSC és el que va publicar el passat 29 de juliol. Ribera va adjuntar les imatges del president del govern espanyol Pedro Sánchez anunciant que havia demanat els seus ministres i els funcionaris públics que no es posin corbata per contribuir a l’estalvi energètic en un missatge on va escriure: “Populisme 2×1. Trumpisme chavista”.

Ribera no explicita al seu canal de Twitter el càrrec públic que ostenta. Hi apareix amb una fotografia amb un llaç groc a la solapa i s’hi presenta com “periodista i historiador. Piular sempre és la segona millor opció. Opinions personals”. El va crear el novembre del 2010 i l’ubica a “Girona. República de Catalunya”. Retuiteja sovint missatges de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont. Ho feia abans del seu nomenament com a cap de gabinet del president del CAC i ho ha continuat fent després. Per exemple, el 13 de juliol en va retuitejar un on el president fugit deia que “Espanya està podrida”. Cinc dies abans n’havia retuitejat un altre on Puigdemont deia que “Iceta és un dels responsables del 155 contra Catalunya, és un dels responsables de fracturar la vida de molts catalans. Si vol parlar de solucions felices, que m’ho demani i li faré la llista. Aviso: l’indult no hi és. (Hauria de parlar més amb els seus, que això ja ho saben)”. Ribera hi va afegir el comentari: “O tots, o ningú. Vestits a mida, a cal sastre”.

També critica ERC al seu canal de Twitter. En l’afer de la bronca del diputat Francesc de Dalmases a la subdirectora del programa FAQS en una sala de TV3 on la va arrossegar perquè no li va agradar l’entrevista que havien fet a l’aleshores presidenta del Parlament, Laura Borràs, el CAC no ha dit res. Ribera, però, va retuitejar el missatge d’un usuari que reproduïa un vídeo on apareixia Sergi Sabrià, actual director de l’Oficina del president de la Generalitat, Pere Aragonès, contestant de forma irada una periodista que li demanava si ERC faria un nou tripartit amb el PSC i els comuns. “Si ets d’ERC sí que pots cridar-li a una dona periodista i posar-te bastant violent donant cops sobre la taula. Curiós. Hipocresies les justes”, havia escrit aquest usuari, Marc. A Ribera li va semblar interessant reenviar-ho.

Les trajectòries professionals de Xevi Xirgo i Carles Ribera han tingut força punts de coincidència. Periodista i historiador, Ribera es va incorporar a El Punt, el 1990. El 2010, després que Xirgo fos nomenat director d’El Punt Avui, va passar a ser subdirector. Després de ser cap del gabinet del conseller Santi Vila (2016 i 2017), va ser candidat per Girona de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del desembre del 2017. No va ser elegit i el març del 2018 va ser nomenat director del setmanari La República, que es repartia els diumenges encartat a El Punt Avui que dirigia Xirgu. Quan Xirgu va ser nomenat president del CAC el va triar com a cap del seu gabinet, càrrec que exerceix des del 24 de febrer.

Els dos representants del PSC al CAC són Enric Casas i Rosa Maria Molló. Els d’ERC, Miquel Miralles i Laura Pinyol, que és la consellera secretària. Xevi Xirgo és l’unic representants de Junts. Està en minoria absoluta. Alguna cosa haurà de fer amb el seu cap de gabinet per suavitzar la tensió que li ha creat els darrers dies amb la seva incontinència tuitaire.

(Visited 775 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari