Sánchez reafirma el rebuig espanyol a la independència de Kosovo

El president, de gira pels països balcànics, reitera que no veu majoria al Congrés per reformar el delicte de sedició

Pedro Sánchez amb el primer ministre albanès, Edi Rama

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mantingut ferm en la posició d’Espanya sobre Kosovo i, davant del primer ministre d’Albània, Edi Rama, ha tornat a remarcar que Espanya “no pot estar a favor del reconeixement de Kosovo”.

Rama ha recordat que “els bons amics també poden tenir diferències” i que la posició d’Espanya, que no reconeix la independència de Kosovo, és conseqüència de qüestions internes espanyoles i no es deu a cap mena de discriminació o prejudici davant de la comunitat kosovar.

Sánchez ha assenyalat que Espanya no pot reconèixer el territori perquè hi ha hagut una declaració unilateral d’independència que creu que viola el dret internacional.

D’altra banda, en aquesta gira pels països balcànics, Sánchez també ha manifestat aquest dilluns que no veu una majoria parlamentària per reformar el delicte de sedició i ha assegurat que, si hi fos, el Govern central la plantejaria.

Així ho ha trasllat en declaracions als mitjans, preguntat sobre els compromisos de l’executiu per acabar amb la judicialització de la política i les reformes en les quals està pensant si descarta modificar la sedició.

“He estat clar, jo sóc favorable a reformar el Codi Penal en aquests delictes”, ha assegurat, i ha apuntat que ara com ara no veu la majoria parlamentària necessària, però que si s’aconseguís “el govern central plantejarà aquesta reforma, no pot ser d’una altra manera”.

Així, ha assegurat que no es tracta d’una qüestió “d’opinió política”, sinó que Espanya ha d'”homologar-se” en aquest tipus de delictes a altres països com la democràcia “consolidada que és”. Finalment, ha recalcat que la majoria dels penalistes afirmen que hi ha “necessitat” de reformar el Codi Penal en aquests delictes.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari