Òmnium Cultural presenta una demanda contra el ministeri de l’Interior per un cas on no està afectada

El president de l’entitat, Xavier Antich, ho justifica dient que la suposada infiltració policial a Jovent Republicà i el SEPC forma part de la “causa general contra l’independentisme”

Fotografia distribuïda per Òmnium Cultural per il·lustrar la seva denúncia per la suposada infiltració policial a Jovent Republicà i l'SEPC

Òmnium Cultural ha presentat una demanda a l’Audiència Nacional “pels casos de monitoratge policial al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i al Jovent Republicà”. La plataforma teòricament dedicada a la defensa de la cultura catalana però bolcada des de fa anys en la promoció de l’independentisme català no està directament afectada per la infiltració policial que denuncia però el seu president, Xavier Antich, ha justificat la seva denúncia adduint que aquest espionatge forma part “de la causa general contra l’independentisme”. Antich ha donat a conèixer la denúncia d’Òmnium Cultural en un acte en què s’ha fotografiat davant d’un grup de joves.

S’ha convertit en una pràctica habitual que Òmnium Cultural s’atribueixi responsabilitats que pertocarien a d’altres entitats o se sumi a a denúncies ja existents. Fa unes setmanes, va presentar un requeriment administratiu al Ministeri de l’Interior donant deu dies al ministre Fernando Grande-Marlaska, com a responsable dels cossos policials de l’Estat, exigint-li que aturés “les pràctiques il·legals d’infiltració d’agents policials als moviments juvenils i independentistes”. Transcorregut el període corresponent, l’entitat reclama ara “que s’iniciï la via judicial davant la “clara” vulneració de drets fonamentals, espionatge i persecució política al moviment independentista”. “Ja vam avisar que arribarem fins on faci falta per desemmascarar el joc brut de l’Estat i aconseguir una condemna”, ha recordat Antich.

“A l’estat no li tremola el pols a l’hora de vulnerar drets fonamentals per reprimir el moviment  independentista. Que la policia s’infiltri a organitzacions juvenils democràtiques és més propi d’un règim totalitari que d’un estat de dret”, ha afirmat Antich en un acte on no han intervingut representants de les organitzacions juvenils suposadament afectades per la infiltració policial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.