“A terra”

Les organitzacions Sos Costa Brava, Ecologistes en Acció i Salvem Begur van convocar el passat dissabte una mobilització en aquesta població del Baix Empordà per protestar pels desastres urbanístics que s’hi ha fet i s’hi estan fent. Malgrat les denúncies reiterades d’aquestes associacions ecologistes i molts ciutadans escandalitzats per les destrosses paisatgístics i mediambientals que pateix Begur, l’ajuntament continua entossudit no només a deixar que continuïn les obres de les urbanitzacions en marxa sinó que n’aprova de noves.

El lema de la campanya de protesta és ‘A terra’. L’advocat Eduard de Ribot, encarregat de la lluita jurídica contra aquestes aberracions, va explicar dissabte el motiu del lema: “Diem ‘A terra’ per evidenciar que aquests edificis no s’haurien d’haver construït i tenim una lluita judicial amb la que intentem fer efectiu que s’anul·lin les llicències i s’acabin enderrocant”.

Les denúncies ecologistes als jutjats han donat alguns fruïts. Per exemple, els que vulguin comprar xalets de la urbanització Jardins Sa Riera Living, que s’ha construït després d’eliminar tres hectàrees d’un bosc esplèndid a tocar de la platja, hauran de ser informats pels seus promotors que hi ha una decisió judicial pendent sobre ells. Dit de forma entenedora, que potser aniran a terra perquè s’han construït en una zona que hauria d’haver estat protegida, sense cap informe de protecció ambiental i integració paisatgística i en un territori situat en un pendent excessiu.

L’empresa promotora dels 52 xalets de Jardins Sa Riera Living, un fons d’inversió suís fundat per dos catalans, fa temps que no informa de quants xalets ha venut. Tot fa pensar que la venda ha quedat paralitzada d’ençà que s’ha sabut que la justícia pot decidir enderrocar-los. Seria un gran triomf pels ecologistes, pel seny i pel respecte per la natura i el paisatge. El 2018, ja en van aconseguir un als jutjats: aturar una urbanització a cala Aiguafreda. Però l’ajuntament continua donant permisos per fer més edificacions. L’abril va aprovar la modificació del pla parcial Montcal 2 per permetre l’edificació de 9 parcel·les, la urbanització de Bosc Major, amb 36 habitatges nous i més obres a d’altres zones de la població: Mas Gispert, Sa Roda i el sector Van de Walle Hoteler.

El mal està fet i se’n pot fer res. Tirar a terra els xalets de Jardins Sa Riera Living, que semblen mòduls penitenciaris i estan encarats d’esquenes al mar, seria una bona bufetada als especuladors que han convertit un paisatge meravellós en una muntanya de ciment. Bufetada que mereixen també els polítics que governen l’ajuntament de Begur i han permès aquestes agressions urbanístiques. Primer va ser un alcalde d’ERC i ara una alcaldessa de Junts. Els edificis han d’anar ‘a terra’ i els polítics que n’han permès i facilitat la construcció han d’anar ‘al carrer’.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.