Illa prioritza aliances “progressistes” a les eleccions municipals del 2023

El líder del PSC ha assegurat que els representants dels socialistes catalans tindran “flexibilitat” per negociar pactes amb altres partits

Salvador Illa amb el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i amb Raimon Obiols, ex primer secretari del PSC
Salvador Illa amb el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i amb Raimon Obiols, ex primer secretari del PSC.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que donaran “flexibilitat” als representants socialistes elegits a les eleccions municipals del 2023, però que prefereix que es realitzin aliances progressistes: “No hem estat rígids a l’hora de definir una política de pactes. Sempre hem donat confiança als companys que tenim en cada municipi i, sempre que sigui possible, en condicions d’igualtat, un pacte progressista el preferim sempre”.

No obstant això, no ha concretat quines forces considera “progressistes”. Ha fet costat novament al tinent d’alcalde Jaume Collboni com a alcaldable del PSC a Barcelona, que espera ser ratificat a la tardor.

El líder dels socialistes catalans ha evitat parlar sobre un possible pacte amb ERC a la capital catalana. Ha assegurat que l’objectiu del seu partit és que Collboni sigui alcalde de la ciutat, perquè “s’ha d’obrir una nova etapa en la qual Barcelona pensi de manera prioritària en Barcelona”.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari