La Generalitat actualitza els protocols contra burxades a discoteques de Catalunya

Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, ha cridat a la responsabilitat a l'hora d'informar sobre els fets sense crear “un clima de terror sexual”

DJ a una discoteca (Pixabay)
DJ a una discoteca (Pixabay).

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha anunciat que la Generalitat ha actualitzat els protocols sanitaris per atendre les víctimes de burxades a discoteques de Catalunya i ha intensificat la vigilància policial. Ha demanat “mantenir la calma” i posar en pràctica el que ha qualificat de cura col·lectiva davant l’increment de casos.

Ha fet una crida a la responsabilitat a l’hora d’informar sobre els fets, a preservar la llibertat sexual i no crear “un clima de terror sexual”. Cal fugir, ha argumentat, de missatges informatius alarmants, morbosos i que responsabilitzin a les víctimes.

Verge ha insistit que als casos de burxades denunciades “no s’han produït agressions sexuals”. Ha explicat que, en cas de notar una burxada, les afectades han de demanar ajuda a les amistats o als espais habilitats i han d’anar a un hospital. “Si identifiques una conducta sospitosa o veus a una persona que no es troba bé, avisa als responsables del local o del punt lila”, ha assenyalat. En casos urgents, es pot trucar al 112.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.