L’augment de preus d’aliments i l’electricitat dispara l’IPC a nivells del 1984

La inflació del mes de juliol se situa en el 10,8%, una xifra que no s'assolia des del setembre de fa 38 anys.

Compra
Compra

L’índex de Preus al Consum (IPC) s’ha disparat aquest mes de juliol fins al 10,8%, principalment per l’augment de preus dels aliments i les begudes no alcohòliques i el preu de l’electricitat. Uns altres béns que han fet pujar l’IPC són la roba i el calçat.

Amb aquestes a dades, la inflació del mes de juliol torna a ser rècord, situant-se al nivell de les dades que es van donar el setembre del 1984. Ja al mes de juny, l’IPC va arribar a un 10,2% de taxa anual, arribant a un nivell que no es donava des de feia 38 anys. Tot i les mesures presentades en el pla del govern central, amb la nova taxa a banc i energètiques, l’IPC continua pujant sense control.

L’escalada de preus es va iniciar amb els de l’energia, però finalment, s’ha contagiat tota l’economia com es pot apreciar amb els preus dels aliments no elaborats que van passar d’un increment del 5,5% al mes de juny a un increment del 6,1% aquest mes de juliol. El mes passat, l’increment de preus va afectar principalment els productes de consum bàsics, entre els quals destaquen les fruites i les verdures.

Es dona la circumstància que per intentar aturar aquesta escalada de preus que afecta amb un augment de fins al 8,6% al conjunt dels països de la zona euro, el Banc Central Europeu ha apujat recentment els tipus d’interès 0,50 punts bàsics, encarint el preu del diner.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari