Francesc de Dalmases haurà de comparèixer el Parlament per la seva bronca a una periodista de ‘FAQS’

La Comissió de Control de la CCMA aprova que comparegui també el director del programa després d’una sessió en la qual s’ha acusat el diputat de Junts de ‘matonisme’, ‘gangsterisme’ o ‘pèrdua de formes’

Sessió de la Comissió de Control de la CCMA, aquest 29 de juliol al Parlament de Catalunya

El diputat Francesc de Dalmases haurà de comparèixer davant la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per donar explicacions del seu comportament a TV3 el passat 9 de juliol quan va agafar pel canell la periodista Mònica Hernández, subdirectora del programa FAQS, i la va tancar a la sala de convidats per esbroncar-la per la forma com s’havia produït l’entrevista amb l’aleshores presidenta del Parlament, Laura Borràs. Així ho han decidit per unanimitat tots els membres d’aquesta comissió, en la sessió que s’ha celebrat aquest matí al Parlament. També han aprovat unànimement que hi comparegui en la propera sessió d’aquesta comissió –ja al setembre- el director del programa FAQS i els directors de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha aportat a la Comissió un informe sobre aquells fets que s’ha distribuït entre els diputats. En les intervencions dels diputats i diputades que han demanat explicacions a Romà i al director de TV3, Sigfrid Gras, s’han utilitzat dures paraules i expressions per referir-se a l’actitud de Dalmases. “Matonisme”, “gansterisme”, “pèrdua de formes”, “misogínia”, “masclisme” han estat algunes d’aquestes expressions. La presidenta de la CCMA ha explicat que en tenir coneixement del que havia passat es va contactar amb la productora del programa, El Terrat Gestiones XXI-Mediapro, que va reconèixer els fets i els va comunicar la voluntat de la periodista afectada de no fer-los públics.

Romà també va anunciar que els nous contractes que firma la CCMA amb les empreses productores que realitzen programes per TV3 o Catalunya Ràdio les obliguen a complir el llibre d’estil de la Corporació i que defensaran els seus treballadors de la mateixa manera que ho fan amb els redactors de plantilla davant coaccions com les que va fer Dalmases. També va dir que proposaran que es limiti el nombre de persones que acompanyen els convidats a entrevistes a la CCMA. Laura Borràs va anar a TV3, el 9 de juliol, acompanyada de Dalmases i dos membres del seu equip. Tots ells es van tancar amb la periodista en la sala on el diputat de Junts la va escridassar i va colpejar amb violència parets i mobiliari. “Eren quatre contra un”, ha dit la diputada d’ERC Jenn Díaz.

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha considerat que es tractava d’un “fet aïllat”i davant les afirmacions de la diputada socialista Beatriz Silva i el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco, que han recordat que Dalmases ja havia fet amb anterioritat pressions sobre informacions emeses per TV3 i Catalunya Ràdio, ha assegurat que el seu objectiu és ser plurals, incorporar nous públics i que tots els grups polítics se sentin representats a la televisió que dirigeix.

Quan es va fer públic aquest cas, Laura Borràs va contactar amb Mònica Hernández per demanar-li que sortís públicament en defensa de Dalmases, cosa que la periodista no va fer. Una qüestió que va quedar en l’aire és com respondran Borràs i Dalmases a aquesta negativa. La primera sessió de la Comissió de Control de la CCMA a la tornada de vacances serà moguda.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Francesc de Dalmases haurà de comparèixer el Parlament per la seva bronca a una periodista de ‘FAQS’”

  1. Hay una Hª de subvenciones y cobros/pagos raros; implicado este señor, su esposa y alguno más. De bastante dinero; y para éso ni él ni nadie tiene interés. Curioso.

    Respon

Feu un comentari