El PSC guanyaria les pròximes eleccions catalanes

Els socialistes obtindrien fins a vuit diputats més que ERC, però els independentistes podrien tornar a sumar

Salvador Illa
Salvador Illa

El darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat diu que el Partit dels Socialistes de Catalunya guanyaria còmodament les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, obtenint una forquilla d’entre 36 i 42 diputats. Avui el PSC disposa de 33 escons, per la qual cosa el sondeig del CEO els dona un clar augment de suport ciutadà en unes futures eleccions catalanes.

Esquerra Republicana de Catalunya, que avui disposa de 33 escons -tot i haver aconseguit menys vots que el PSC en les darreres eleccions- aconseguiria entre 31 i 37 escons, per la qual cosa el suport que obtindria seria aproximadament el mateix que el que va obtenir a les passades eleccions del 12 de març del 2021.

Junts per Catalunya patiria un evident retrocés en passar dels 32 escons dels quals disposa ara a una possible forquilla d’entre 22 i 27 diputats. Malgrat aquests resultats, l’independentisme podria tornar a sumar la majoria absoluta dels 68 diputats al Parlament, donat que la CUP assoliria entre 8 i 12 diputats.

El Partit Popular podria aconseguir entre 9 i 14 diputats, ara en té 3. Vox, que ara té 11 escons, podria tenir entre 4 i 8 diputats. En Comú Podem podria assolir entre 4 i 7 escons, ara en té 6. I finalment, Ciutadans podria mantenir els 3 diputats que té ara, però amb possibilitats de pujar fins als 6 escons.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, el primer de la llista i únic que supera l’aprovat és el republicà Oriol Junqueras (5,1 punts sobre 10), seguit de Pere Aragonès (4,8), Jaume Asens (4,6), Eulàlia Reguant (4,6), Dolors Sabater (4,5), Jéssica Albiach (4,4), Laura Borràs (4,4), Salvador Illa (4,3), Miquel Iceta (3,9). Es dona la circumstància que per sota de l’expresident Carles Puigdemont (3,9) hi ha els líders dels partits de dreta o extrema dreta: Alejandro Fernández (2,5), Lorena Roldán (2,3), Inés Arrimadas (2,2), Ignacio Garriga (2,0) i Carlos Carrizosa (1,8).

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari