Diversos candidats estudien impugnar l’elecció dels nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Lamenten la falta de transparència en el procediment, que no hagin pogut explicar els seus projectes i es qüestiona l’encert i regularitat de l’elecció d’algun membre de la Comissió de Valoració

Jordi Borda, Sigfrid Gras i Rosa Romà, en una sessió recent de la Comissió de Control de la CCMA, al Parlament

Diversos candidats a la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio estudien la possibilitat d’impugnar la decisió del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de nomenar Sigfrid Gras i Jordi Borda per aquests càrrecs. El nomenament dels nous directors dels mitjans públics de la Generalitat va ser anunciat el passat dilluns per sorpresa ja que no s’esperava la seva decisió fins el proper setembre. De fet, els candidats que es van presentar al concurs per triar nous directors estaven preparant les intervencions que creien que haurien de fer davant la Comissió de Valoració que va fer una selecció prèvia a la decisió final de la CCMA.

Els arguments que donen els candidats que han anunciat que estudien la possibilitat d’impugnar els nomenaments es refereixen a la manca de transparència que ha caracteritzat el procediment i al fet que no hagin pogut explicar i defensar els seus projectes. També fonts acadèmiques qüestionen alguns dels noms dels membres de la Comissió de Valoració, que s’han mantingut en secret fins que la CCMA no ha anunciat la decisió definitiva. Es pregunten què hi feia Joan Abellà, director general del Grup Enciclopèdia Catalana, entre els sis membres d’aquesta comissió i consideren que un d’ells, Josep Maria Ganyet, no complia els requeriments establerts a les bases del concurs. Aquestes bases assenyalen que la Comissió de Valoració “estarà formada per persones professionals expertes independents, de prestigi reconegut en el sector audiovisual i/o en els mitjans de comunicació i/o en el món acadèmic. No podran tenir vinculació directa ni interessos, de present o de futur, relacionats amb els mitjans de la CCMA”. Ganyet és col·laborador fix del programa Tot es mou de TV3 i també intervé en diversos programes de Catalunya Ràdio. Aquest any, Ganyet ja ha cobrat 2.800 euros per les seves col·laboracions  a Tot es mou.

L’ex-director de Ràdio 4, Vicenç Sanclemente, és un dels candidats que estudia impugnar els nomenaments. Ha publicat a Twitter el següent missatge: “Felicitar als guanyadors! Al concurs li cal transparència. La societat catalana es mereix escoltar els projectes de tots/tes els candidats/tes a dirigir @tv3 i @catradio. Algú haurà d’estudiar els concursos de @rtve i la @Corpo per millorar-los. @comitedetv3”. En l’elecció del nou president de RTVE, les audiències als candidats van ser públiques i es van celebrar al Congrés dels Diputats i el Senat.

EL TRIANGLE també té constància d’altres candidats i candidates a la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio que estan estudiant la possibilitat d’impugnar els nomenaments anunciats per la CCMA. Aquest divendres, a la comissió de control de la CCMA que tindrà lloc al Parlament aquests nomenaments i les possibles impugnacions ocuparan bona part de la sessió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.