Deroguen les llicències d’edat i els funcionaris s’han de reincorporar

Aquesta nova proposta aprovada per la mesa del Parlament ha obtingut la validació de la Comissió d'Afers Institucionals

Reunió de la Mesa del Parlament
Mesa del Parlament

El Parlament ha arribat a un acord avui en el qual els treballadors de la cambra catalana que encara gaudeixen les llicències d’edat es reincorporin l’1 de novembre i que s’implanti un nou sistema de reducció de jornada i de sou progressiva amb l’opció de cobrar la pensió de jubilació màxima sense treballar a partir del tercer any.

En aquest sentit, la Comissió d’Afers Institucionals ha validat aquesta proposta de la Mesa del Parlament, tot i que s’aplicarà amb algunes excepcions.

La cambra ja va eliminar les llicències d’edat, que es basa en la possibilitat de cobrar sense anar al lloc de feina els últims anys de la vida professional. Això va comportar les protestes dels treballadors de la cambra catalana, i en aquest cas, tampoc té la llum verda dels funcionaris del Parlament.

Tot i això, el Parlament havia de decidir sobre les persones que ja gaudien d’aquest privilegi o bé que l’havien sol·licitat, però no el tenien concedit encara.

El nou sistema pactat consistirà en una reducció d’un terç de la jornada laboral el primer any, del 50% el segon any i d’un permís a temps complert a partir del tercer any fins a l’edat legal de jubilació cobrant la pensió màxima.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari