Un empresari admet que CDC el va obligar a emetre factures falses

Declara que l'exconseller Germà Gordò el va posar en contacte amb Oriol Carbó, el gestor d'una productora audiovisual, per poder cobrar treballs realitzats per a CDC

Germà Gordó
Germà Gordó

L’empresari Juan Manuel Parra, proveïdor de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha assegurat aquest dimecres davant la jutgessa que l’exdirigent d’aquest partit i exconseller Germà Gordò el va “obligar” a emetre factures falses a Triacom, una productora de programes de TV3, si volia cobrar els serveis que va prestar per a les seves campanyes electorals: “O ho prens o ho deixes, em van dir”.

Així ho ha reconegut l’empresari, que va ser condemnat a vuit mesos de presó pel pagament de comissions a CDC a través del Palau de la Música, en el judici iniciat aquest dimecres a Barcelona contra una presumpta trama de factures falses vinculada a l’exgerent de TV3 i de Triacom Oriol Carbó, que també està investigat en el cas del 3%.

Al costat de Carbó i Parra, s’asseuen a la banqueta sis empresaris més acusats d’emetre factures falses per treballs ficticis a Triacom, entre ells l’excàrrec de CDC David Madí, també imputat en el cas Voloh per presumpte trànsit d’influències.

La fiscalia demana penes entre un i dos anys de presó per als vuit imputats, a qui acusa dels delictes de falsedat en document mercantil i contra la Hisenda pública, per facilitar la facturació falsa perquè Triacom, productora dels programes de TV3 El Gran Dictat i Fish and Chips, pogués augmentar les despeses deduïbles i així reduir el pagament d’IVA i de l’impost de societats el 2011.

Parra ha tornat a reconèixer que els serveis que va facturar a Triacom “no eren certs”, sinó factures per feines que va dur a terme per a les campanyes electorals de CDC del 2010 i del 2011, i que rebia “instruccions” de Carbó sobre l’import i els conceptes que havia de fer constar.

També Carbó, que ha tornat la suma defraudada a Hisenda més els interessos corresponents, ha reconegut la facturació falsa de la qual l’acusa la Fiscalia, en una declaració en què s’ha negat a respondre les preguntes de les altres defenses.

Però no Madí, que ha mantingut que les dues factures que va girar a Triacom, per un import de 194.700 euros, es corresponien amb treballs reals realitzats per la “consultoria estratègica” de negoci i inversions que va muntar quan el 2011 va abandonar les seves responsabilitats a CDC .

(Visited 149 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari