Un empresari admet que CDC el va obligar a emetre factures falses

Declara que l'exconseller Germà Gordò el va posar en contacte amb Oriol Carbó, el gestor d'una productora audiovisual, per poder cobrar treballs realitzats per a CDC

Germà Gordó
Germà Gordó

L’empresari Juan Manuel Parra, proveïdor de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha assegurat aquest dimecres davant la jutgessa que l’exdirigent d’aquest partit i exconseller Germà Gordò el va “obligar” a emetre factures falses a Triacom, una productora de programes de TV3, si volia cobrar els serveis que va prestar per a les seves campanyes electorals: “O ho prens o ho deixes, em van dir”.

Així ho ha reconegut l’empresari, que va ser condemnat a vuit mesos de presó pel pagament de comissions a CDC a través del Palau de la Música, en el judici iniciat aquest dimecres a Barcelona contra una presumpta trama de factures falses vinculada a l’exgerent de TV3 i de Triacom Oriol Carbó, que també està investigat en el cas del 3%.

Al costat de Carbó i Parra, s’asseuen a la banqueta sis empresaris més acusats d’emetre factures falses per treballs ficticis a Triacom, entre ells l’excàrrec de CDC David Madí, també imputat en el cas Voloh per presumpte trànsit d’influències.

La fiscalia demana penes entre un i dos anys de presó per als vuit imputats, a qui acusa dels delictes de falsedat en document mercantil i contra la Hisenda pública, per facilitar la facturació falsa perquè Triacom, productora dels programes de TV3 El Gran Dictat i Fish and Chips, pogués augmentar les despeses deduïbles i així reduir el pagament d’IVA i de l’impost de societats el 2011.

Parra ha tornat a reconèixer que els serveis que va facturar a Triacom “no eren certs”, sinó factures per feines que va dur a terme per a les campanyes electorals de CDC del 2010 i del 2011, i que rebia “instruccions” de Carbó sobre l’import i els conceptes que havia de fer constar.

També Carbó, que ha tornat la suma defraudada a Hisenda més els interessos corresponents, ha reconegut la facturació falsa de la qual l’acusa la Fiscalia, en una declaració en què s’ha negat a respondre les preguntes de les altres defenses.

Però no Madí, que ha mantingut que les dues factures que va girar a Triacom, per un import de 194.700 euros, es corresponien amb treballs reals realitzats per la “consultoria estratègica” de negoci i inversions que va muntar quan el 2011 va abandonar les seves responsabilitats a CDC .

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.