La Generalitat anuncia acords parcials sobre canvis legislatius en desjudicialització abans del 2023

Vilagrà considera restablertes les condicions per obrir una nova etapa de "negociació"

Laura Vilagrà
Laura Vilagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que durant la reunió de la taula de diàleg amb el govern d’Espanya han assolit acords parcials imprescindibles per “posar fi a la judicialització”, entre els quals ha destacat un acord sobre reformes legislatives que la facin efectiva abans que s’acabi l’any.

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha considerat que les condicions per una “nova etapa de treball i negociació” s’han establert en la reunió d’aquest dimecres a Madrid, la qual ha presentat com un primer pas per “orientar” el “procés de negociació de resolució del conflicte”.

D’altra banda, Vilagrà ha anunciat que el govern català ha tancat amb l’executiu central un altre “acord essencial i nuclear” de “suport al marc normatiu” recentment aprovat pel Parlament de Catalunya sobre l’ús i l’aprenentatge de llengües oficials en l’ensenyament no universitari.

En qualsevol cas, la consellera ha assenyalat que “estem lluny de resoldre el conflicte de fons“, que segons ha indicat és poder exercir l’autodeterminació.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari