Junts perd el pols amb ERC per la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio

El partit de Laura Borràs volia Mikimoto com a director de l’emissora radiofònica a canvi d’acceptar el candidat que els republicans volien posar al capdavant de TV3

Sigfrd Gras i Jordi Borda, nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Junts ha perdut el pols que va plantejar a ERC en el procediment per l’elecció dels nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio. El partit de Laura Borràs va donar, d’entrada, per perduda la competició per triar el nou director de TV3. En canvi, va apostar fort per posar al capdavant de Catalunya Ràdio una persona de la seva confiança més absoluta. Per aquest càrrec no tenia només un candidat. Les seves apostes eren per Miquel Calçada, Mikimoto, i Mònica Lablanca. Mikimoto sintonitza al cent per cent amb la mentalitat i filosofia de l’independentisme intransigent pel qual s’ha decantat Junts. Lablanca va ser responsable de Comunicació de l’ajuntament de Sant Cugat en una etapa, del 2011 al 2016, en què el governava CiU i ara era la directora del grup de mitjans cugat.cat. L’actual vicepresident del govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, que va ser regidor i tinent d’alcalde de Sant Cugat entre els anys 2005 i 2013, era el principal avalador d’aquesta periodista.

Tot i que Junts està dolgut per l’acord entre socialistes i ERC per vetar l’accés de Mikimoto o Lablanca a la direcció de Catalunya Ràdio els seus dirigents més destacats han preferit per mantenir silenci sobre la designació dels nous directors. Francesc de Dalmases, per exemple, que era el portaveu de Junts a la comissió de control parlamentari de la CCMA fins l’escàndol de la seva esbroncada a una periodista del programa FAQS no ha manifestat la seva opinió a Twitter. El partit de Laura Borràs tampoc no ha activat el seu exèrcit de tuitaires per lamentar l’acord del Consell de Govern de la CCMA.

No han faltat, però, alguns comentaris a aquesta xarxa dels usuaris que fa temps que acusen ERC de controlar TV3. Indevil, que es defineix com a ‘independentista roig cupaire’ ha escrit: “He sentit al nou director de TV3. Ho ha dit ben clar. Ara TV3 serà Tele5 i només el Cruanyes pot parlar de política. Recorda votar ERC un altre cop”. Un altre usuari, professor Torra,  que presenta el seu perfil de Twitter amb les paraules “llengua i país”, ha comentat aquest missatge així: “El marit de Toni Cruanyes, editor i presentador del TN vespre, és diputat d’ERC. Objectivitat garantida” i hi afegeix una emoticona riallera.

UXI, Unitat per la Independència, ha fet aquest comentari: La @CCMA_cat dona la direcció de @tv3cat al equip directiu de continguts dels últims sis anys. Cap renovació, cap horitzó diferent, continuisme en estat pur. #TanquemTV3 Tanquem la seva i fem-la nostra, de tots”. I Lídia Margalef ho té clar: “Manarà Sergi Sol”. A Sergi Sol, que va ser director de Comunicació d’ERC i cap del gabinet de Comunicació d’Oriol Junqueras quan era vicepresident del govern, l’acusen des de Junts de ser una mena de comissari polític dins de TV3, on participa en nombroses tertúlies.

Qui s’ha mostrat favorable als nomenaments dels nous directors ha estat el Grup de Periodistes Ramon Barnils, amb bona sintonia amb ERC, que ha publicat un comunicat on es felicita per la decisió de la CCMA i afirma que “entenem que els perfils de Sigfrid Gras i Jordi Borda, per trajectòria i compromís amb els mitjans públics del país, estan capacitats per fer la feina encarregada amb independència i professionalitat en un moment de canvi per adaptar la CCMA i les seves plataformes al context de competència i urgència lingüística”.

Ni socialistes ni ERC han fet comunicats de valoració d’aquests nomenaments per bé que dins de l’àmbit socialista s’han escoltat veus disconformes amb l’acord adoptat per la CCMA. Des del PSC es defensa que, com a mínim, s’ha aconseguit aturar el nomenament de Mikimoto com a director de Catalunya Ràdio.

Aquest divendres, hi ha reunió de la comissió de control de la CCMA al Parlament. Allí caldrà escoltar el que diuen els portaveus dels diferents grups i, ben segur, interpretar-los entre línies. Susanna Segovia, portaveu dels comuns en aquesta comissió ha deixat clar el seu parer a Twitter: “Continuisme. No es podia saber. Fer veure que fas un concurs de mèrits perquè es quedin els que ja hi eren. Ens prenen el pel, i no s’amaguen”.

(Visited 496 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari