Catalunya tindrà 3.100 milions més per combatre la inflació l’any 2023

Les CCAA rebran 134.336 milions de finançament el proper any, els recursos més grans de la seva història

El conseller d'Economia, Jaume Giró
Jaume Giró

Catalunya rebrà 3.100 milions d’euros més del sistema de finançament de l’estat per al 2023 que els rebuts aquest any, d’acord amb el repartiment que avui s’ha fet al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Segons els càlculs de la Generalitat, Catalunya disposarà en total de 26.560 milions d’euros, una quantitat que inclou les liquidacions corresponents al 2021, les bestretes del 2023, a més del marge del 0,3% del dèficit, i altres ingressos addicionals com els establerts per la Disposició Addicional Tercera i els destinats als Mossos d’Esquadra.

En un primer moment, la Generalitat havia calculat que rebria 2.240 milions més que aquest any, però amb el detall de les xifres, la quantitat puja a 3.100 milions.

“Aquests milions ens ajudaran a fer front a la despesa que tindrem tant en l’àmbit social com de salut pública i educació principalment”, ha afirmat el conseller d’Economia, Jaume Giró, en sortir de la reunió.

D’altra banda, la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha comunicat a les comunitats autònomes en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que l’any que ve rebran els recursos més grans de la seva història del sistema de finançament, 134.336 milions, fet que suposa un augment de 26.130 milions respecte a l’any anterior (un 24% més).

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari