Preus industrials de rècord a Catalunya, disparats per l’encariment de l’energia

L'increment del juny, del 28,8%, supera en sis dècimes el del maig

Torres elèctriques (Pixabay)
Torres elèctriques

Els preus industrials s’han incrementat un 28,8% aquest mes de juny a Catalunya, sis dècimes més que el maig, segons les dades provisionals difoses aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquest índex ha assolit un rècord històric des del 2002, quan l’INE va començar a compilar aquests les dades corresponents a les comunitats autònomes.

Els preus de l’energia han mantingut el seu comportament, ja que gairebé s’han doblat: han experimentat un increment del 95,7%. Sense els preus de l’energia, l’INE calcula que els preus industrials haurien pujat a Catalunya un 14,7%.

A més, els preus industrials s’han incrementat en la metal·lúrgia (32,5%), la química (27,1%) i la paperera. El transport, en canvi, és l’única activitat industrial que registra un abaratiment (-2,5%).

La dada espanyola és un 43,2% d’increment en la taxa interanual, tot i haver encadenat tres mesos de baixades. El repunt interanual dels preus industrials a Espanya sense comptar-hi l’energia és d’un 15,2%.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari