L’Agència Catalana de l’Aigua declara l’alerta per sequera a municipis d’Osona i el Ripollès

Es limita el consum a 250 litres per habitant i dia a municipis de la capçalera del Ter i conca del Llobregat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha declarat l’alerta per sequera a municipis de la capçalera del riu Ter i a municipis de la conca del riu Llobregat. L’anunci de l’ACA obliga a aplicar restriccions en el consum de l’aigua a municipis de les comarques d’Osona i del Ripollès.

Quan l’ACA declara l’alerta per sequera s’apliquen un seguit de restriccions en les quals es contempla la reducció de la dotació de reg agrícola en un 25% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.

També s’obliga a la reducció dels consums d’aigua dels usuaris industrials no lligats al procés productiu, així com la reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 25% en reg).

Altres mesures vinculades a l’alerta per sequera són la reducció de les dotacions per a reg de parcs i jardins; prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, llacs artificials, etc. i de mànegues d’aigua per neteja de carrers, façanes, vehicles, etc.

També s’estableixen limitacions a l’ompliment parcial de piscines d’aigua dolça. I s’estableix una dotació màxima de 250 litres per habitant i dia a les zones afectades per l’alerta per sequera.

L’Agència Catalana de l’Aigua declara l’alerta per sequera quan els embassaments estan entre el 40 i el 25% de la seva capacitat d’aigua. L’ACA ja va comunicar el passat dissabte que estava en perill l’abastament d’aigua al Ter, i se’n prohibia la captació d’aigua superficial d’aquest riu i dels seus afluents si no era per abastament urbà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.