L’Agència Catalana de l’Aigua declara l’alerta per sequera a municipis d’Osona i el Ripollès

Es limita el consum a 250 litres per habitant i dia a municipis de la capçalera del Ter i conca del Llobregat

Aixeta sense aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha declarat l’alerta per sequera a municipis de la capçalera del riu Ter i a municipis de la conca del riu Llobregat. L’anunci de l’ACA obliga a aplicar restriccions en el consum de l’aigua a municipis de les comarques d’Osona i del Ripollès.

Quan l’ACA declara l’alerta per sequera s’apliquen un seguit de restriccions en les quals es contempla la reducció de la dotació de reg agrícola en un 25% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.

També s’obliga a la reducció dels consums d’aigua dels usuaris industrials no lligats al procés productiu, així com la reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 25% en reg).

Altres mesures vinculades a l’alerta per sequera són la reducció de les dotacions per a reg de parcs i jardins; prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, llacs artificials, etc. i de mànegues d’aigua per neteja de carrers, façanes, vehicles, etc.

També s’estableixen limitacions a l’ompliment parcial de piscines d’aigua dolça. I s’estableix una dotació màxima de 250 litres per habitant i dia a les zones afectades per l’alerta per sequera.

L’Agència Catalana de l’Aigua declara l’alerta per sequera quan els embassaments estan entre el 40 i el 25% de la seva capacitat d’aigua. L’ACA ja va comunicar el passat dissabte que estava en perill l’abastament d’aigua al Ter, i se’n prohibia la captació d’aigua superficial d’aquest riu i dels seus afluents si no era per abastament urbà.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari