La taula de diàleg es reunirà aquest dimecres al matí a la Moncloa

La desjudicialització del procés és el punt central d'una trobada que cerca acords concrets

Arxiu de la darrera taula de diàleg

La taula de diàleg es reunirà, finalment, aquest dimecres a les deu del matí, a La Moncloa. Els titulars de Presidència dels governs català i espanyol, Laura Vilagrà i Félix Bolaños, seran qui encapçalaran les delegacions a banda i banda de la taula.

A la part catalana, segons ha dit aquest dimarts la portaveu del govern, Patrícia Plaja, també hi seran el conseller d’Empresa, Roger Torrent, el d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la de Cultura, Natàlia Garriga.

I segons ha detallat la ministra i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, els membres del govern espanyol que formaran part de la trobada seran, a part de Bolaños, la mateixa Rodríguez, la vicepresidenta Yolanda Díaz i el ministre de Cultura, Miquel Iceta.

Pere Aragonès i Pedro Sánchez van acordar a la seva darrera trobada a La Moncloa que ells no presidiran la taula i que en formaran part ministres i consellers.

El punt central de la trobada se centra en la desjudicialització del procés. Des del Govern s’ha insistit en la necessitat de plantejar canvis legislatius com ara la reforma de la llei mordassa, dels procediments del Tribunal de Comptes i del Codi Penal. Està en debat la reforma del delicte de sedició, encara que el govern espanyol ha recordat la dificultat d’aconseguir prou majoria al Congrés per dur-la a terme. Alhora, la trobada podria abordar mesures de protecció de la llengua catalana.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari