La CUP insta a ERC i Junts que pactin com substituir Borràs

La diputada Laia Estrada advoca per apartar del càrrec la presidenta del Parlament, enviada a judici per presumpte fraccionament de contractes, si ella no ho fa

  Laia Estrada

  La CUP ha manifestat aquest dimarts que promourà la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la reunió de la Mesa de la cambra catalana que se celebrarà aquest dijous, si ella no s’aparta abans del càrrec.

  La diputada Laia Estrada ha anunciat la postura del seu partit en una roda de premsa hores després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi decretat l’obertura de judici oral a Borràs pels delictes de prevaricació i falsedat documental, presumptament comesos amb el fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

  Estrada ha considerat que “el reglament i l’article 25.4 són molt clars”, en referència al fet que s’hi estipula que qualsevol diputat amb un judici obert per presumpta corrupció pot ser suspès pel mateix Parlament, i ha afegit que el dictamen que s’hauria de demanar ha de servir per aplicar aquesta suspensió.

  La diputada cupaire ha instat a ERC i Junts, socis en el govern català, a assolir abans de dijous un acord per substituir Borràs mentre la causa sobre els contractes de la ILC és jutjada i sentenciada, i ha remarcat que invocaran l’article 25.4 del reglament de la cambra si Borràs no renuncia temporalment a exercir el càrrec de presidenta del Parlament.

   

  (Visited 34 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari