Illa truca Borràs per demanar-li que “s’aparti” del càrrec de presidenta

El PSC votarà a favor de suspendre Borràs en la Mesa de dijous i demana elegir una nova presidència

El PSC votarà a favor de la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la reunió de la Mesa de dijous després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’enviar-la a judici per presumpte frau, i demana elegir una nova presidència.

Ho ha explicat la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, en una roda de premsa, després que el grup parlamentari socialista s’ha reunit per estudiar el nou escenari i que el seu líder, Salvador Illa, ha trucat a Borràs per demanar-li que s'”aparti”.

Segons ha declarat Romero, Illa ha demanat a Borràs que faci un pas al costat perquè la cambra catalana pugui elegir un nou president o presidenta i li ha traslladat el seu respecte “cap a la seva persona” i la seva presumpció d’innocència.

Romero ha insistit que ha de ser Borràs qui prengui la decisió d’apartar-se i ha rebutjat establir una presidència interina: “Qui té més responsabilitat en aquest sentit és ella, que crec que no hauria de posar la institució contra les cordes”.

També ha instat ERC i Junts a proposar noms per substituir Borràs en el càrrec si finalment dimiteix, i ha dit que s’haurà de demanar l'”opinió jurídica” als lletrats de quines funcions podrà assumir i quines no si és suspesa d’acord amb el 25.4 del Reglament.

“Demanem a Laura Borràs que se’n vagi i permeti que aquest Parlament pugui continuar funcionant”, ha afegit Romero, que defensa que la presidenta pugui conservar l’escó.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari