ERC, PSC i CUP deixen caure Borràs com a presidenta del Parlament

L'anunci arriba hores després que el TSJC hagi obert judici oral contra la presidenta del Parlament i de Junts

La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La decisió està presa: ERC, la CUP i el PSC ja han anunciat que demà passat, a la reunió de la mesa del Parlament, demanaran la suspensió de Laura Borràs com a presidenta de la cambra.

La reunió de la mesa de dijous serà extraordinària, perquè la d’aquest dimarts era l’última ordinària d’aquest curs. En aquesta legislatura, la mesa del Parlament està formada per dos representants del PSC, dos d’ERC, dos de Junts (un dels quals és Borràs) i un de la CUP.

Serà 48 hores més tard que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi anunciat l’obertura de judici oral a Borràs per uns suposats delictes de prevaricació i falsedat documental. Se l’acusa, en concret, de fraccionar contractes per afavorir la contractació d’un conegut quan era la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Les tres formacions polítiques que tenen representants a la mesa, a més de Junts, són partidàries d’aplicar l’article 25.4 del reglament del Parlament, que estableix el cessament: “En els casos en què l’acusació sigui per delictes vinculats a la corrupció, la Mesa del Parlament, una vegada sigui ferm l’acte d’obertura del judici oral i en tingui coneixement, ha d’acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata”.

Borràs podria renunciar al càrrec pel seu compte, però en els últims temps ha dit repetidament que no pensava fer-ho, amb l’argument que és innocent. Ha defensat, també, la derogació de l’article 25.4 del reglament del Parlament, perquè considera que vulnera el dret a la presumpció d’innocència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.