Nous àudios de Villarejo destapen seguiments sense ordre judicial a Jordi Pujol Ferrusola

L'excomissari va amenaçar el número dos d'Interior amb "proves que esteu tots en aquesta moguda", revela 'El País'

José Manuel Villarejo.

Noves gravacions d’àudio de l’excomissari José Manuel Villarejo, revelades aquest dilluns pel diari El País, aporten més proves sobre l’informe que la Unitat d’Afers Interns de la Policia Nacional va remetre al jutge instructor del cas Tàndem, Manuel García Castellón, el qual detallava maniobres de la trama parapolicial del Ministeri de l’Interior contra figures de l’independentisme català.

Alguns d’aquests àudios recullen una amenaça de Villarejo, home clau de la trama parapolicial ordida pel Ministeri de l’Interior de Jorge Fernández Díaz, a Francisco Martínez, cap de gabinet de l’aleshores ministre. En concret, l’excomissari li diu que, “per si em detenen en alguna circumstància o em passa res”, ha lliurat proves a un notari amic seu que “demostren que tots estàveu en aquesta moguda“, en referència a l’informe policia apòcrif filtrat per Villarejo amb el vistiplau de Martínez que atribuïa corrupteles a destacats independentistes.

A més, segons la mateixa informació, les darreres gravacions reflecteixen seguiments d’Afers Interns sense ordre judicial contra Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l’expresident Jordi Pujol, el qual va denunciar el 2020, davant el jutge, que havia patit espionatges il·legals i que s’havien pagat amb fons públics a denunciants que testificar contra ell o la seva família.

García Castellón va descartar obrir una peça per investigar-ho, adduint que les gravacions acreditaven treballs policials en un cas de presumpta corrupció, i tampoc va encarregar-se de la suposada extorsió als expropietaris de la BPA, perquè ja s’estava investigant a Andorra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides