Grup BEI i CaixaBank facilitaran nou finançament per import de més de 1.000 milions d’euros per donar suport a les pimes

El Grup BEI, que inclou al Banc Europeu d´Inversions (BEI) i al Fons Europeu d´Inversions (FEI), ha signat amb CaixaBank un acord amb el qual aporta una garantia de 112,5 milions d’euros a l’entitat financera espanyola. L’operació cobreix el primer tram de pèrdua (first loss piece) en una estructura de titulització sintètica en el marc del Fons Paneuropeu de Garantia (EGF, per les seves sigles en anglès). Aquesta iniciativa gestionada pel Grup BEI forma part del paquet global de resposta de l’UE al COVID-19, el qual compta amb una dotació de 540.000 milions per fer costat a l’economia europea i, en particular, a les pimes i empreses de mitjana capitalització afectades per la pandèmia.

Aquesta operació permetrà a CaixaBank mobilitzar més de 1.000 milions d’euros amb la finalitat de facilitar préstecs a les pimes per desenvolupar projectes, sent un acord que contempla el finançament d’activitats tant a Espanya com a altres Estats membres de l’UE. Sota aquest acord, l’entitat financera espanyola podrà proveir préstecs per a nou finançament durant els pròxims 18 mesos.

Sobre l’acord, el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, ha assegurat: “Fer costat a les petites i mitjanes empreses espanyoles en el procés de recuperació de l’enorme impacte originat pel COVID-19 és una prioritat per al Grupo BEI. Ens complau escriure una nova pàgina en la nostra col·laboració amb CaixaBank, amb una operació sota el Fons Paneuropeu de Garantia (EGF) que tindrà la capacitat de mobilitzar més de 1.000 milions d’euros per a un teixit productiu espanyol més resilient en un context difícil, on les conseqüències de la pandèmia s’uneixen a circumstàncies com la crisi energètica i la inflació”.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha destacat: “Com a entitat financera líder a Espanya, CaixaBank es compromet a donar suport al creixement econòmic sostenible del país. Aquest acord és una excel·lent oportunitat per conjuminar esforços, BEI i CaixaBank, amb l’objectiu comú d’ajudar les pimes espanyoles a recuperar-se de l’impacte negatiu de la pandèmia i a dur a terme els seus plans d’inversió malgrat l’actual incertesa econòmica”.

Per la seva part, el CEO del FEI, Alain Godard, ha assegurat: “Ens complau enormement haver completat el mandat de titulitzacions EGF amb èxit juntament amb el BEI. Era un mandat estratègic per al Grup amb l’objectiu de fer costat a petits negocis a Espanya en l’actual difícil situació macroeconòmica en la qual vivim, causada, entre altres qüestions, per la pandèmia de COVID-19. Vull donar les gràcies a CaixaBank per secundar i contribuir a tan important mandat”.

La garantia del Grup BEI permetrà alliberar capital addicional que serà utilitzat per CaixaBank per facilitar nous préstecs a pimes per un import de més de 1.000 milions d’euros, la qual cosa generarà un impacte molt significatiu en el segment pimes i de petits negocis.

Es tracta de la segona operació en una estructura de titulització sintètica entre el BEI i CaixaBank, sent la primera que cobreix un tram de primera pèrdua sota l’EGF, les garanties del qual estan actuant de suport per a pimes amb obstacles d’inversió o pressions en capital circulant i liquiditat.

Aquest acord s’emmarca en una àmplia col·laboració entre tots dos grups, ja que CaixaBank és un dels intermediaris més actius del BEI a Espanya. En els darrers anys s’han signat operacions dirigides a polítiques concretes, com la innovació i l’acció climàtica, així com múltiples préstecs dissenyats per a pimes.

Mitjançant acords com aquest, el Grup BEI continua ferm en el seu objectiu de donar suport a les pimes de l’UE, ja que facilita l’accés al crèdit i al finançament que va més enllà del curt termini.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari