El TSJC rebutja el darrer recurs de Borràs abans d’enviar-la a judici

La presidenta del Parlament esgota els seus recursos i el magistrat la podria enviar a judici aquesta mateixa setmana

Laura Borràs
Laura Borràs

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, pel presumpte fraccionament de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes, ha rebutjat el recurs de la presidenta contra la denegació de recusació que havia presentat contra ell.

El TSJC desestima els últims recursos de Borràs i accelera cap al judici. El magistrat de la sala civil i penal Carlos Ramos argumenta que tant el Tribunal Suprem, com el Constitucional i el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) han avalat que el mateix magistrat recusat pugui rebutjar aquesta recusació si els motius de la petició són genèrics, abstractes o “amb manifest abús”, com assegura que són els de Borràs. Per aquest motiu, Ramos va rebutjar la petició inicial i torna a rebutjar ara el recurs contra aquella denegació.

Borràs acusava el magistrat de vulnerar el dret a un jutge imparcial i de saltar-se les lleis processals per rebutjar la recusació. En aquest sentit, la defensa de Borràs es mostrava sorpresa per la inadmissió de la recusació “sense ni tan sols haver complert les formalitats bàsiques que estableixen les normes d’aplicació que, sens dubte, són del coneixement del jutge”. Alhora, considera que no s’han complert els terminis ni les formes de la Llei d’Enjudiciament ni de la llei Orgànica del Poder Judicial.

Borràs està a un pas del judici i davant la possibilitat de l’inici d’una vista oral, la presidenta pot ser suspesa del seu càrrec. I és que el reglament estipula que qualsevol diputat amb un judici obert per un cas de corrupció, pot ser suspès pel mateix Parlament. Tant PSC, com ERC, la Cup i els Comuns han demanat que plegui de les seves funcions per posar “per davant la institució”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.