El PP de Feijóo es dispara a les enquestes

Els sondeigs d’’Eldiario.es’ i ‘La Razón’ reflecteixen més del 32% dels vots per als populars i una davallada de Vox

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular.

Dos sondeigs, publicats per Eldiario.es i La Razón, reflecteixen la consolidació d’un canvi de tendència electoral després de la victòria del PP a les eleccions andaluses, ja que els populars, amb Alberto Núñez Feijóo al capdavant, guanyarien les eleccions ara al PSOE de Pedro Sánchez amb encara més comoditat.

Segons l’enquesta de Simple Lógica per a eldiario.es, el PP suma el 33% dels vots; el PSOE, el 25,3%; i Vox, el 14,1%. El sondeig de NC Report per a La Razón estima que el PP aconsegueix un 32,2% dels vots, i la recuperació de 2,7 milions de vots i de 49-51 diputats.

El PSOE, segons aquest estudi, perd més de 866.000 vots i entre 25 i 27 escons, de manera que n’obtindria entre 93 i 95. El sondeig de Simple Lógica estima que els socialistes aconseguirien ara el 25,3% dels vots, de manera que el PP ampliaria el seu avantatge als 7,7 punts.

Una clau del canvi de tendència detectada pels dos sondeigs és la davallada de Vox, que perdria entre 7 i 9 diputats, segons el sondeig que publica La Razón, i cauria en intenció de vot de 19,6% del juny a, 14,1% d’ara, segons les dades d’Eldiario.es, ja que patiria el transvasament de vots al PP.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari