Barcelona exigeix a Airbnb que retiri 4.100 anuncis d’habitacions turístiques sense llicència

L'ajuntament de la capital catalana ha donat un termini de 15 dies perquè l'empresa compleixi el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT)

    Airbnb (Ivan Radic, Flickr)
    Airbnb (Ivan Radic, Flickr).

    L’Ajuntament de Barcelona ha exigit a Airbnb la retirada de 4.102 anuncis de llars compartides publicades al seu web. Ha contraatacat així a la rebel·lió dels amfitrions que s’han negat a deixar de llogar habitacions de les seves cases a turistes.

    Aquest dijous, 21 de juliol, la plataforma de Veïns i Amfitrions (ViA) ha anunciat que “per necessitat econòmica” desobeiran la prohibició de l’activitat imposada per l’ajuntament i reactivaran els seus anuncis a la plataforma. “Barcelona reclama a Airbnb que deixi d’operar al marge de la llei i també de posar en perill la situació dels qui anuncien llars compartides”, ha expressat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.

    Sense habitacions turístiques legals

    El consistori ha assegurat que el divendres 22 ha enviat un requeriment a la plataforma perquè desactivi els 4.102 anuncis en el termini de quinze dies: “Publicita allotjaments que no tenen cap mena de llicència i, per tant, es tracta d’activitat turística il·legal”. En cas contrari, ha advertit, iniciarà els procediments sancionadors pertinents contra l’empresa.

    Amb l’actualització del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), aprovada al gener, pràcticament es prohibeix el lloguer d’habitacions turístiques. Només les admet si els habitatges d’ús turístic es reconverteixen en residència habitual, esdeveniment que no ha succeït en cap ocasió, segons el consistori. Per tant, ha denunciat Sanz, no hi ha cap habitació turística legal a Barcelona.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari