L’OMS declara l’emergència sanitària internacional per la verola del mico

Ja hi ha 16.500 casos a tot el món i Espanya és el país més afectat amb 3.500

  Tests de verola del mico
  Tests de verola del mico.

  El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha decidit declarar “una emergència de salut pública d’importància internacional” per la verola del mico. Així ho ha anunciat a una roda de premsa avui, dissabte 23 de juliol.

  Ha realitzat l’anunci després de la reunió dels experts de l’organisme del dijous 21, on no van aconseguir “un consens”. Malgrat això, el dirigent de l’organisme internacional ha pres la decisió per la gran propagació que ha protagonitzat el virus durant les últimes setmanes.

  Fa un mes, el comitè d’experts va ajornar la decisió quan havien estat diagnosticats uns 4.000 casos al món. La xifra s’ha multiplicat per quatre i ja supera els 16.500. El nombre de països afectats ara són 75, pràcticament el doble.

  Recomanacions obligatòries

  L’emergència sanitària que ha declarat el dirigent de l’OMS és el màxim nivell d’alerta previst en el Reglament Sanitari Internacional. La mesura només s’havia adoptat pel coronavirus i la pòlio i dona poders a l’OMS per realitzar recomanacions que els països membres han de complir obligatòriament.

  “Les noves formes de transmissió que han facilitat l’extensió del virus encara són poc compreses”, ha afirmat. Per això, s’ha d’extremar la vigilància a nivell internacional i desenvolupar mesures de salut pública per a identificar nous casos. “El risc de la verola del mico és moderat a nivell global, excepte a la regió europea, on és elevat”, ha assenyalat.

  Espanya, país amb més casos

  El país més afectat a tot el món és Espanya amb 3.500 casos i un creixement de prop de cent nous positius diaris. Aquesta dada és una mitjana, ja que no totes les comunitats informen amb la mateixa freqüència dels nous diagnòstics. És previsible que en els pròxims dies sigui superat pels Estats Units d’Amèrica, que ja té gairebé 3.000 positius i ara és el país del món al qual més creix el brot.

  El Regne Unit i Alemanya, amb uns 2.200 casos cadascun, són els altres dos països més afectats. A Llatinoamèrica és el Brasil amb gairebé 700 diagnòstics i amb el creixement de diagnòstics més gran.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.