Laporta es presenta en molt mal estat i desorientat en la presentació de Lewandowski a Miami

Ja és un meme el vídeo en el qual confon a Juli Guiu, directiu de màrqueting, amb Marc Ingla, que ho va ser fins al 2008 en el seu anterior mandat. També per culpa d'un altre vídeo, el vicepresident Antoni Escudero ha estat declarat no apte per a la vida social

Joan Laporta podria haver-se estalviat el llastimós i pobre acte de benvinguda de Robert Lewandowski, organitzat a corre-cuita sota la solana implacable del cel de Miami a manera de presentació de la nova estrella del firmament barcelonista. Ho va deslluir el mateix president, improvisant un discurs sense massa sentit, gens preparat, com si realment no estigués del tot centrat en la transcendència i enorme visibilitat del moment. 

Va haver-hi eufòria i satisfacció en el to i la posada en escena del president, però també llacunes i girs de guió que, efectivament, van transmetre la sensació que ni la persona que és Laporta ni el personatge del president acabaven d’estar sincronitzats, per molt que ell s’esforcés.

Una pena, perquè el FC Barcelona exigeix que, si més no de cara a la galeria, la imatge del president sigui sempre polida, correcta i controlada, allunyada de qualsevol aparició pública on pogués semblar que no estava en les millors condicions, molt menys en un acte oficial del club del qual, com ell mateix va dir, el món n’estava pendent.

 

Laporta posseeix aquesta capacitat mediàtica per pujar, baixar i modular a la seva voluntat el to i l’agressivitat o la calidesa del seu discurs, que pot ser enèrgic o seductor, segons li convingui i, en general, dominar l’escena i no a l’inrevés com li va succeir a Miami, pres d’un estat en el qual poques vegades sol presentar-se davant la premsa i les càmeres.

Va fer l’efecte, per aquest riure descontrolat, unes riallades extemporànies sense venir al cas i la seva manera de parlar descontrolada, que no es trobava en el millor moment del dia. Finalment, després d’intentar agrair a tot el seu equip de la secretaria tècnica i de la junta el seu paper tan destacat en el fitxatge de Lewandpwski, va cometre un error certament incomprensible, quan va al·ludir al directiu responsable de màrqueting com Marc Ingla, que sí que ho va ser en el seu primer mandat entre 2003 i 2008, fins abans de dimitir juntament amb la resta dels “sorianistes” després del vot de censura.

Si ho va fer a propòsit o no, també això planteja dubtes perquè la confusió, rectificada al cap d’uns segons per ell mateix, va confirmar aquest estrany estat en el qual es trobava, com si poder presentar per fi a Lewandowski vestit de blaugrana hagués constituït en les hores prèvies un motiu de celebració portat a l’excés.

No seria la primera vegada que el president Laporta mostra algunes d’aquestes dues cares més inhabituals, bé perquè es troba malhumorat i irascible, quan ha insultat i s’ha encarat fins i tot contra barcelonistes que no li han fet la gara-gara, o bé perquè es deixa portar per aquest exagerat i també desajustat estat d’ànim excessivament eufòric. 

D’aquestes dues versions del personatge hi ha algun vídeo com el de la seva baixada de pantalons a l’aeroport, que va desaparèixer convenientment, o les fotografies de la seva desbocada passió per la festa a Luz de Gas tirant-se el xampany pel cap, en un estat més que presumptament passat de voltes, pot ser que a causa d’una ingesta menys moderada d’alcohol.

Crida l’atenció que, precisament, la figura del veritable responsable de màrqueting, el vicepresident Juli Guiu, empresari especialitzat en l’àmbit de la música i dels concerts, no ha pintat absolutament res en l’operació que ha conduït al davanter polonès al Camp Nou des de la capital bavaresa. Tampoc Mateu Alemany ni Jordi Cruyff, que en aquest mateix acte van tractar de posar cara de pòquer davant la imatge vergonyosa del president, han intervingut en una operació exclusivament decidida, dissenyada i executada per Laporta de la mà de Pini Zahavi, l’agent de Lewandowski i al mateix temps amic i exsoci de Laporta, amb qui ja van aconseguir treure a Neymar del Barça per a portar-lo al PSG. 

Aquell va ser un cop perfecte a la línia de flotació del Barça de Bartomeu, perquè l’aparent benefici econòmic no va poder compensar la ferida esportiva, inesmenable malgrat els fitxatges de Coutinho, Dembélé i Griezmann. Molt semblant al tir al peu de Laporta amb Messi de fa un any, quan va decidir fer-lo fora, un mal també irreparable (zero títols, dos entrenadors, tres fitxatges inútils a l’hivern, 150 milions de pèrdues, 25.000 abonats menys i caiguda dramàtica d’ingressos i de patrocinadors) que ara necessita reparar com sigui.

Els fitxatges de Lewandowski i Raphinha per 130 milions representen la solució i també l’excusa per a tancar operacions amb comissions milionàries -no explicades- mitjançades, no per casualitat, per agents del seu cercle de confiança i d’amistat com Pini Zahavi i Jorge Mendes.

El vídeo de Laporta, que ja circula en forma de meme audiovisual a les xarxes, ha d’arxivar-se en la galeria dels horrors d’aquesta directiva, al costat d’un altre que no ha tingut massa circulació entre els mitjans i els socis protagonitzat pel vicepresident de l’àrea social, Antoni Escudero, precisament assenyalat des del seu nomenament per la seva prolongada i evident absència en els grans i petits esdeveniments, crisis i alegries d’un departament que en la pràctica maneguen Elena Fort, perquè no li deixen ficar els nassos en els assumptes importants de govern, i un dels qui li porta entrepans a Laporta quan es posa en modus Carpanta, Josep Ignasi Macià, agregat a les Penyes.

 

 

Vist el vídeo, quasi que el millor sigui mantenir Antoni Escudero lluny del focus i més apartat encara de les penyes, perquè si repeteix una actuació igual o semblant a la de la Trobada de Penyes del Baix Llobregat les conseqüències poden ser terribles. Com es pot contrastar en aquest enregistrament, Escudero va creure estar en un karaoke més que en un acte oficial i viu del barcelonisme. 

En algun moment i per alguna raó va perdre el sentit del càrrec i de la representació que ostenta, com a alt càrrec del FC Barcelona, per a deixar-se veure potser com ja se sospitava que és en realitat, algú distanciat del club i del barcelonisme, insensible i aliè al que és i representa el club blaugrana.

Definitivament, Antoni Escudero ha estat declarat internament com no apte per a representar a club en cap acte blaugrana oficial.

Quant a Laporta, a qui li sobren taules per a la funció pública i mediàtica, l’única mesura prudent per part del seu equip és realitzar-li algun tipus de prova o control abans de deixar-li un micròfon. Perquè si Laporta perd aquesta facultat pràcticament ho perd tot.

(Visited 680 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari