Junts es querella contra Sánchez-Camacho per fals testimoni sobre l’operació Catalunya

El grup parlamentari nacionalista demana al Tribunal Suprem que declarin Vilarejo, Moragas i Victoria Álvarez

Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho

El grup de Junts al Parlament de Catalunya ha interposat una querella contra l’exlíder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, a qui atribueix la comissió del delicte de fals testimoni durant les seves compareixences en dues comissions de la cambra catalana.

Junts acusa l’exdirigent popular de mentir sobre la denominada operació Catalunya, basant-se en el contingut de les converses entre ella i l’excomissari José Manuel Villarejo que s’han revelat recentment. En concret, el partit que lidera Laura Borràs sosté que l’exlíder popular va mentir el 2015, a la comissió sobre el frau i l’evasió fiscal i les pràctiques de corrupció política, i el 2017, a la comissió dedicada a l’operació Catalunya.

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha dit de Sánchez-Camacho que va “presentar-se com a víctima” i que “no hi ha dubte que actuava com a impulsora de l’operació Catalunya”, una trama parapolicial ordida contra figures de l’independentisme català pel Ministeri de l’Interior quan el dirigia el ministre del PP Jorge Fernández Díaz.

L’equip d’advocats de Junts, encapçalat per Gonzalo Boye, ha presentat la querella al Tribunal Suprem, ja que Sánchez-Camacho és aforada per la seva condició de senadora, i ha reclamat que declarin com a testimonis l’excomissari Villarejo, home clau en la trama parapolicial; Jorge Moragas, excap de gabinet de l’expresident Mariano Rajoy; i Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola que va mantenir amb Sánchez-Camacho la conversa sobre els Pujol, també filtrada als mitjans, al restaurant La Camarga.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari