Alts càrrecs de Salut atribueixen el retard en la vacunació de guàrdies civils i policies al retard del cens

Els encausats no aclareixen el responsable d'alentir el ritme de vacunació i de prioritzar les dosis per als mossos i les policies locals

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, a la roda de premsa de Salut

Els quatre alts càrrecs del Departament de Salut de la Generalitat investigats pel retard en la vacunació contra la covid-19 a agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han atribuït aquest fet, en seu judicial, a un retard en l’enviament del cens d’agents.

Carmen Cabezas, que era subdirectora de Promoció de la Salut en el moment dels fets investigats i ara és secretària de Salut Pública, Sara Manjón, directora d’Organitzacions i Professionals del CatSalut, Xavier Rodríguez, director de Serveis del mateix departament, i Adrià Comella, director del CatSalut, no han aclarit aquest divendres qui va ser el responsable d’alentir el ritme de vacunació i de prioritzar els agents dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals en l’administració de les dosis.

Aquests alts càrrecs, investigats pel Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació i contra els drets laborals, arran de les denúncies presentades pels sindicats policials Jucil i Jupol, en canvi, han coincidit a assenyalar que el retard en la recepció del cens de guàrdies civils i policies, juntament amb la decisió de destinar la vacuna d’AstraZeneca només als menors de 60 anys, van causar el retard en la vacunació dels agents, segons han explicat els sindicats denunciants.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va concloure el passat mes de desembre que Salut va retardar injustificadament la vacunació d’aquestes agents, donant-hi prioritat als mossos i els policies locals. El Tribunal Suprem va rebutjar el recurs presentat per la Generalitat contra aquella sentència, que va destacar que policies nacionals i guàrdies civils no van rebre la vacuna fins al 12 de març del 2021, mentre que mossos i agents locals l’havien començat a rebre el 10 de febrer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.