Mikimoto perd força com a candidat a dirigir Catalunya Ràdio

Junts no veu clar el seu accés a un càrrec al que també opten Sílvia Cóppulo, Vicenç Sanclemente, Kilian Serbià, Jordi Borda, Rafael de Ribot, Mònica Lablanca i Marc Garriga

Miquel Calçada, Mònica Lablanca, Sílvia Cóppulo, Vicenç Sanclemente, Jordi Borda, Marc Garriga, Kilian Sebrià i Rafael de Ribot, candidats a dirigir Catalunya Ràdio

EL TRIANGLE ha pogut conèixer els noms de vuit candidats a director de Catalunya Ràdio en el concurs que ha obert la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per substituir Saül Gordillo. Les candidatures es van poder presentar fins el passat 13 de juny i entre els que pretenen fer-se amb la direcció de Catalunya Ràdio hi ha Miquel Calçada, Mikimoto, que es donava per fet que tindria a favor seu els representants de Junts a la CCMA. Junts, però, sembla que no té clara la seva candidatura i fonts d’aquest partit fan córrer que la seva candidata preferida és Mònica Lablanca, que va ser directora de Comunicació de l’ajuntament de Sant Cugat, entre els anys 2011 i 2016, quan CDC n’ostentava l’alcaldia i que ara dirigeix Cugat Mèdia i presideix la Federació de Mitjans Locals de Catalunya.

Miquel Calçada té un bon historial com a periodista i empresari radiofònic a les emissores Flaix FM i Ràdio Flaixbac, però sembla que els seus ex-companys de l’òrbita convergent –es va presentar com a candidat al Senat per CDC el 2016- no veuen clara la seva candidatura.

Quatre membres de la plantilla o col·laboradors habituals de Catalunya Ràdio opten també a dirigir-la. Jordi Borda, l’actual director interí, i que va ser la mà dreta de Saül Gordillo durant el seu mandat, és un d’aquests candidats. També ho són Kilian Sebrià, editor i presentador del Catalunya vespre, Silvía Cóppulo, actualment presentadora del programa d’entrevistes El Divan i amb una llarga trajectòria a l’empresa, Rafael de Ribot, redactor de temes d’economia i ex-director de Com Ràdio, i Marc Garriga, especialista en cinema i sèries en diversos programes de l’emissora.

Un candidat de fora de Catalunya Ràdio però que presenta una candidatura que pot comptar amb força suports és Vicenç Sanclemente, amb força experiencia internacional en haver obert les oficines de l’Havana, Beijing i Washington (on va cobrir l’11-S) i que ha estat director de Ràdio 4 els darrers anys. Cap altre candidat poc apuntar al seu currículum que ha entrevistat al president dels Estats Units, George Bush, al seu despatx.

Potser hi ha algun altre candidat tapat que EL TRIANGLE desconeix però les apostes actuals es decanten per Mònica Lablanca, Sílvia Cóppulo o Vicenç Sanclemente. Els membres de la Comissió de Valoració que ha de triar el candidat que proposarà a la CCMA per dirigir Catalunya Ràdio és, encara, un misteri ben guardat. Els hearings dels candidats (presentació de propostes) encara no tenen data. Fins després de vacances no hi haurà fumata blanca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.