A qui va acusar De Dalmases d’amenaçar periodistes?

Josep Borrell
Josep Borrell

Francesc de Dalmases va considerar, en un tuit publicat el març del 2019, “intolerable” que el PSOE i el PSC “justifiquin l’actitud de Borrell amenaçant un periodista i mirant de condicionar el qüestionari d’un professional”.

El vicepresident i diputat de Junts, ara acusat d’intimidar una periodista del FAQs (TV3) esbroncant-la i agafant-la pel canell mentre mostrava la seva disconformitat amb una entrevista a Laura Borràs, i de pressionar altres professionals de Catalunya Ràdio, l’ACN i Onda Cero, havia descrit d’aquesta així un incident de Borrell, llavors ministre d’Afers Exteriors, durant una entrevista amb el periodista Tim Sebastian, al programa Conflict zone de la cadena Deutsche Welle.

En aquella ocasió, Borrell va respondre -amb un somriure- a Sebastian que “podria fer millors entrevistes”, just després que el periodista li digués que, com a govern, “podrien fer més”.

L’actual alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat va afegir, al final de l’entrevista, que en una futura ocasió “agrairia” que preguntés “de manera menys tendenciosa”, un comentari al qual Sebastian va replicar que la seva feina no era fer les preguntes que Borrell volgués.

El ministre, visiblement alterat, havia acusat minuts abans el seu interlocutor de mentir sobre el suport dels espanyols a una reforma constitucional que permetés l’autodeterminació de Catalunya, i va interrompre l’entrevista durant uns minuts per parlar amb els seus assessors.

L’any següent, d’altra banda, De Dalmases va reaccionar a un tuit de Marta Ribas, exdiputada d’ICV-EUiA i dels comuns, indicant que “hauríem d’evitar dirigir o condicionar què han de preguntar o què no han de preguntar els periodistes. Allò dels principis democràtics…”.

Ribas, que és periodista, havia escrit que “estaria bé” que la pregunta dels periodistes als polítics que havien votat en contra de renovar l’estat d’alarma fos “què millora en la gestió de la crisi sanitària, econòmica i social” el fet de no fer-ho-.

De Dalmases s’ha defensat ara adduint que “Tothom que em coneix sap del meu respecte cap als mitjans de comunicació públics de Catalunya” i ha dirigit les seves disculpes a “tothom qui hagi pogut sentir-se ofès”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.