‘Eufòria’ ha costat a la CCMA més de dos milions d’euros

Veranda ha cobrat 1,32 milions pel concurs, el cost del decorat i el suport tècnic s’acosta als 800.000 euros i caldria sumar el lloguer del Palau Sant Jordi pels dos concerts que s’hi van fer

Actuació conjunta dels participants al concurs musical 'Eufòria', de TV3

TV3 ha fet una aposta molt forta pel concurs musical Eufòria, una opció que ha costat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), 2.106.289 euros. S’ha venut i s’ha promocionat a bastament aquest programa com la fórmula de la televisió pública de la Generalitat per atreure públic jove al seu canal. El resultat final ha estat presentat per la CCMA com un gran èxit. La gala final va ser vista per 473.000 espectadors, la qual cosa va representar un 29,7% de l’audiència, una xifra que només solen assolir els telenotícies. Eufòria, però, ha atret més públic infantil que juvenil.

Els dos concerts que van fer els seus concursants al Palau Sant Jordi, a Barcelona, van atreure un públic format majoritàriament per menors d’edat acompanyats pels seus pares. La gala final va ser seguida pel 45,7% dels nens que estaven davant el televisor en aquells moments, pel 32,7% de menors de 25 anys, pel 24,6% de persones que tenen entre 25 i 44 anys,  pel 25,2% de les que tenen entre 45 i 64 anys i per un 30,6% de majors de 65 anys. Al final, Eufòria ha acabat sent un programa més adient pel canal Super3 que per TV3.

Aquest concurs va ser seleccionat per la CCMA per finançar-lo amb els 4,5 milions que el Departament de Cultura de la Generalitat va donar a TV3 per projectes audiovisuals. La productora Veranda Media va ser una de les elegides gràcies al seu projecte Vocal Match, al qual es va acabar canviant el nom pel definitiu d’Eufòria. La CCMA va contractar-la el 10 de novembre de l’any passat perquè s’encarregués d’aquest concurs per 1.050.490,48 euros, als quals n’hi va afegir 50.000 i 67.335,50 més en dues ampliacions del contracte. A més, el 2 de juny, li va encarregar dos capítols extres, per 159.670,50 euros. En total, doncs, Veranda Media ha ingressat 1.327.496,48 euros per Eufòria.

Entre els costos afegits per la realització del concurs que ha assumit la CCMA el més car ha estat el lloguer d’equips d’il·luminació, que ha corregut a càrrec d’Arcoiris Lighting Systems: 320.134,70 euros. M.C. Decorados va construir el decorat d’Eufòria per 134.999 euros i Eikonos va subministrar les pantalles led per 90.819,80 euros. Altres despeses han estat els “serveis per la presentació/locutació d’un programa”, a càrrec de Lildami (8.000 euros), el “lloguer de material d’àudio”, subministrat per Solfesa per 69.840 euros o “el lloguer de grua i tràveling”, aportat per Serveis de Producció Muxart, per 50.900 euros. El lloguer d’una altra grua “lleugera amb cap calent” a Poleshot va costar 31.550 euros i el servei de steadicam, ofert per Alicia Cinematográfica, 26.080 euros.

Entre els contractes amb Veranda Media i els dels diferents serveis tècnics que s’han fet servir per realitzar Eufòria, el programa ha costat 2.106.289, 10 euros. No entra dins aquest càlcul el cost del lloguer i les despeses associades a la realització dels dos concerts que els concursants han fet al Palau Sant Jordi. El Departament de Cultura aportarà aquest nou curs 7,5 milions d’euros als diferents tipus de produccions audiovisuals. Tot apunta que TV3 n’apartarà un altre cop una xifra milionària per aquest concurs per nens i adolescents que tan li ha agradat.

(Visited 636 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari