El cas Oltra, Vox i la llei Trans

No sé si la condemna de 5 anys de presó per abusos a una menor, que encara no és ferma, a l’exmarit de Mònica Oltra, serà confirmada pel Tribunal Suprem. I evidentment d’aquí podran venir altres condemnes a diferents treballadors per encobriment i a la mateixa Oltra. Sí que sé el que es diu del cas en els fòrums ultres: “Hem fet tastar a Oltra i als podemites la seva medecina. La prevalença de la presumpció de culpabilitat de l’home i de veracitat de la dona”.

No és que sigui cert que la paraula de la dona valgui més legalment que la d’un home. Sí que ho és pel que fa a la violència entre dues persones que tenen o han tingut una relació de parella o sexual o de convivència, que l’article 153 del Codi Penal imposa una pena més dura si l’agressor és home que si és dona. Hi ha la percepció social que les mesures cautelars que s’imposen són diferents si el denunciat és home o dona, i d’aquí Vox n’està traient molts vots. Els casos dels exdiputats de la CUP i Junts Quim Arrufat i Eduard Pujol, que van veure truncada la seva carrera política, i van patir l’escarni social per unes denúncies d’assetjament que la investigació va dir que eren falses, confirmen aquesta sensació.

Dir això no significa estar d’acord amb Vox ni qüestionar les mil dones assassinades víctimes de la violència masclista dels últims 20 anys. La ultradreta sap que d’aquí en pot treure molts vots, i amb el cas d’Oltra es freguen les mans, perquè, com es diu als fòrums ultres, s’ha fet tastar a Oltra i als progres la seva medecina. Dos coneguts ultres contraris a les lleis de la violència de gènere o masclista s’hi han personat: l’advocat José Luis Roberto, president d’España 2000, com acusació particular o advocat de la denunciant, i l’exdirigent de Vox Cristina Seguí, en nom de l’entitat Gobierna-te, com a acusació popular. Ells dos han fet capgirar el cas i imputar més gent.

El fets són que una menor d’un centre d’acollida que sovint havia de ser continguda físicament o aïllada per evitar incidents amb altres menors va denunciar el funcionari, exmarit d’Oltra, per tocaments i per masturbar- se davant d’ella, mentre es feia l’adormida. En aquell primer judici la noia va ser conduïda al tribunal emmanillada per les seves pèrdues de control, cosa que va sorprendre la jutge, que la va fer desemmanillar. El jutjat penal va condemnar el 2019 l’exmarit d’Oltra a 5 anys de presó per un delicte d’abusos a una menor. La condemna va ser recorreguda i, donant validesa a dos informes pericials que qüestionaven la versió de la menor, el TSJ de la Comunitat Valenciana va anul·lar-la i va ordenar que es repetís el judici. Aquí és quan compareix primer José Luis Roberto. Un rara avis de la ultradreta que mai ha pogut aliar- se amb la tradicional, la ultracatòlica, per la seva vinculació, fins al 2011, a la patronal de prostíbuls, ANELA, de la que és secretari general tècnic. Va assumir l’acusació particular; és a dir, la defensa de la noia. Després compareixerà en el cas Seguí, com a acusació popular. Es va repetir el judici, que va confirmar la condemna a l’exmarit d’Oltra, el qual continua negant els fets i ara està pendent del recurs al Suprem. Simultàniament, per les accions de Roberto i Seguí i les anades i vingudes judicials, s’han imputat diversos treballadors de la Conselleria i Oltra, que ha acabat dimitint.

Si Vox treu molts vots d’aquesta sensació que la llei i la societat neguen la presumpció d’innocència a l’home, com es va veure amb Eduard Pujol o Quim Arrufat, ara es frega les mans amb el projecte de llei Trans. Un projecte rebutjat per bona part del moviment feminista i també per moltes diputades i diputats de les esquerres, sobretot del PSOE, com l’exministra Carmen Calvo. Un projecte de llei que diu que un noi de 16 anys pot decidir canviar el seu gènere al seu DNI i, sense cap canvi físic, utilitzar els vestuaris femenins i competir esportivament amb les noies. Per part del moviment feminista, això no només és un disbarat, sinó que nega les diferències que van motivar una necessària discriminació positiva o canvis legals envers la dona, com són la menstruació, l’embaràs, la lactància i la menopausa. Jo, que estic als antípodes de Vox, comparteixo aquest rebuig a la llei Trans, que si s’aprova, serà rendibilitzada electoralment per aquest partit.

Susana Alonso
(Visited 138 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari