Dos periodistes de la CCMA també atribueixen pressions a De Dalmases

Un professional de Catalunya Ràdio i un altre de l’ACN assenyalen el diputat de Junts després que ho fes el director de ‘FAQs’ (TV3)

francesc de dalmases preses politiques
francesc de dalmases preses politiques

Dos periodistes més, que treballen en mitjans públics catalans, també han atribuït pressions al diputat de Junts Francesc de Dalmases, en declaracions a Nació Digital, després que el director del programa de TV3 Preguntes freqüents (FAQs), Pere Mas, confirmés que De Dalmases havia intimidat el passat 9 de juliol una periodista del seu programa, com van publicar EL TRIANGLE, Eldiario.es i Nació Digital.

Aquesta informació, que cita el contingut de missatges enviats per De Dalmases als quals assegura haver tingut accés, exposa que un professional de Catalunya Ràdio i un altre de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) van rebre pressions del diputat i vicepresident de Junts, el qual pretenia influir en les informacions sobre el seu partit, en algun cas recordant-los que era portaveu de Junts en la comissió parlamentària de control de la CCMA.

De Dalmases, segons el testimoni del periodista de Catalunya Ràdio revelat ara per Nació Digital, va reclamar més presència de Junts a la ràdio pública amb missatges que el professional considera “desagradables”, amb els quals li deia que s’enfrontés a la direcció de l’emissora perquè guanyés presència el parer de Junts.

En el cas del professional de l’ACN, ha atribuït “pressions i missatges intimidatoris” al diputat, que assegura que l’han incomodat i afectat fins al punt de provocar-li “angoixa”. Després de comunicar els fets als seus superiors, i de silenciar la conversa amb De Dalmases, aquest periodista assegura que va rebre respostes “amb certa agressivitat” del dirigent de Junts.

Així mateix, afegeix que es va sentir “assenyalat” privadament i públicament per De Dalmases després de fer una piulada sobre un acte de Carles Puigdemont a la Catalunya del Nord, i que va rebre del diputat queixes i retrets sobre suposades fílies i fòbies.

A banda del cas del FAQs i del tracte denunciat per aquests periodistes de Catalunya Ràdio i l’ACN, un periodista d’Onda Cero, Robert Calvo, ha assegurat que “a mi també em va esbroncar després d’una entrevista a Laura Borràs perquè no li van agradar les meves preguntes”, i que “em va faltar el respecte sistemàticament a les tertúlies que jo moderava” davant de testimonis. Calvo ha dit també que “em va amenaçar” i que “em va dir que ell podia deixar-me sense exercir el periodisme”.

“Tothom que em coneix sap del meu respecte cap als mitjans de comunicació públics de Catalunya”, ha afirmat De Dalmases aquesta setmana, després que el director de FAQs confirmés que el diputat havia esbroncat una periodista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.