Ordenen repetir el judici en què es van absoldre els síndics de l’1-O

El tribunal accepta el recurs de la Fiscalia i revoca l'absolució dels cinc acadèmics més d'un any després del judici

Els membres de la sindicatura electoral en un moment del judici

L’Audiència de Barcelona ha ordenat repetir el judici en què es va absoldre els cinc síndics electorals de l’1-O. Aquests són l’actual consellera de Feminismes, Tània Verge; el diputat de JxCat al Congrés, Josep Pagès; i els professors universitaris Jordi Matas, Marta Alsina i Marc Marsal.

El jutjat penal número 11 de Barcelona va absoldre els cinc membres de la Sindicatura Electoral, nomenats pel Parlament el 7 de setembre de 2017 perquè tinguessin les funcions de Junta Electoral en el referèndum sobre la independència de Catalunya.

En el judici que es va celebrar el mes de març, el jutjat va considerar que no estava provat que continuessin exercint després que el Tribunal Constitucional els advertís del deure d’impedir el referèndum.

Ara, l’Audiència ordena repetir el judici després que la Fiscalia en recorrés l’absolució en considerar que va haver-hi un error en l’apreciació de la prova. En l’escrit, l’Audiència és molt crítica amb la jutgessa i considera que la sentència no està ben fonamentada i conté elements contradictoris. Tant recórrer una absolució com la repetició d’un judici són mesures molt poc habituals en el sistema jurídic espanyol.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari