El cas De Dalmases arriba al Parlament

El diputat de Junts demana disculpes sense admetre intimidació després que el director de ‘FAQs’ l'assenyalés

Francesc de Dalmases

L’incident protagonitzat pel diputat de Junts Francesc de Dalmases al programa de TV3 FAQs el passat 9 de juliol arribarà al Parlament de Catalunya de la mà d’En Comú Podem i el PSC.

Aquestes formacions han anunciat que demanaran, en la pròxima comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que s’aclareixi que va passar, després que el director del programa, Pere Mas, confirmés la veracitat de les informacions d’EL TRIANGLE, Eldiario.es i Nació Digital, que han revelat que De Dalmases va escridassar i va retreure a una periodista, agafant-la pel braç, com s’havia desenvolupat una entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Per la seva part, el govern de la Generalitat, per boca de la portaveu Patrícia Plaja, ha defensat aquest dimarts investigar fins a les darreres conseqüències els fets i la directora de la CCMA, Rosa Romà, ha anunciat que TV3 obrirà una investigació interna.

De Dalmases ha demanat disculpes a qui “hagi pogut sentir-se ofès”, però sense reconèixer cap intimidació: “Davant les informacions que s’han conegut, lamento molt que l’equip del FAQS s’hagi sentit molest per la meva actitud. Tothom que em coneix sap del meu respecte cap als mitjans de comunicació públics de Catalunya. Demano disculpes a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès“.

El diputat de Junts ha publicat aquest missatge a Twitter després que el director de FAQs, Pere Mas, l’assenyalés. De Dalmases havia esgrimit a favor seu una intervenció de Mas a RAC1 en la qual el director de FAQs havia rebaixat la gravetat de l’incident. El diputat, en concret, havia assegurat que “no vaig insultar ni intimidar ningú”. “Va ser una conversa breu i des d’una perspectiva periodística vaig plantejar discrepàncies professionals. Aquí en parla el director del programa dos dies després a Rac1”, havia afegit.

Mas ha justificat aquelles paraules adduint que la periodista escridassada per De Dalmases no volia denunciar els fets, i ha optat finalment per confirmar la veracitat de les informacions que atribuïen la intimidació al diputat en considerar, en resposta a la reacció de De Dalmases, que “se m’està utilitzant per tergiversar els fets”.

(Visited 242 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari