Estabilitzat l’incendi del Bages, amb més de 1.700 hectàrees cremades

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, anuncia l'aixecament del confinament de Rocafort i la urbanització Les Brucardes

L'incendi del Bages

L’incendi del Pont de Vilomara (Bages), que ja ha cremat aproximadament 1.743,11 hectàrees, ha estat estabilitzat. Així ho ha comunicat el conseller de l’Interior Joan Ignasi Elena, que també ha confirmat el desconfinament dels municipis propers a la zona del foc, els de Rocafort i de les Brucardes.

L’estabilització del flanc dret, que ha estat el que més s’ha resistit, ha fet evitar la propagació de les flames cap a més endins del parc natural de Sant Llorenç i l’Obac, en què ja s’han calcinat 449,69 hectàrees. Els Bombers continuen treballant amb desenes de mitjans aeris i terrestres, mentre que destinen efectius en un foc encara actiu a Àger, a la Noguera.

En paral·lel, els Bombers han aconseguit estabilitzar un segon incendi entre el Pont de Vilomara i Manresa, i que per ara ha cremat 46,31 hectàrees. Els serveis d’emergències han rebut l’avís pocs minuts després de les 15 hores d’aquest dilluns per un foc que s’ha produït prop de l’antic abocador, i que no estaria relacionat amb l’incendi declarat aquest diumenge.

Encara no se sap com va començar el foc, tot i que els Agents Rurals descarten que hagi estat per causes naturals, com una tempesta seca, i apunten a l’acció humana, ja sigui per negligència, fet a propòsit o de manera accidental. En aquests moments hi ha totes les hipòtesis obertes.

De tota manera, afirmen que tenen la zona de l’origen perimetrada, i que aquesta està dins del parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, que és un dels 9 massissos que estaven tancats per les restriccions fixades el divendres per l’alt risc d’incendi. És a dir, que l’accés hi està prohibit.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari