Els Bombers concentren esforços en el flanc dret de l’incendi del Pont de Vilomara i Rocafort

Segons el Cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat ja 1.1614,64 hectàrees de vegetació

En un comunicat, els Bombers de la Generalitat informen que treballen amb 133 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris en l’incendi forestal del Pont de Vilomara. Els mitjans aeris són 2 helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders, 6 avions de vigilància i atac (un d’ells, provinent de Mallorca, cedit pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) i un hidroavió (provinent de Saragossa i cedit, també, pel Govern de l’Estat). Segons les darreres dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 1.614,64 hectàrees.

L’incendi continua actiu. El flanc esquerre està contingut en una zona esquitxada de pistes forestals i camps, i limitada a l’oest per la C-16. En aquest punt, a primera hora del matí, ja no hi havia pràcticament flames, però sí força punts calents, que els Bombers estan rematant. En aquesta part de l’incendi, les flames han afectat diverses propietats de 3 urbanitzacions.

Al flanc dret sí que hi ha foc. L’incendi avança per aquesta zona, que és on es concentren els esforços dels efectius dels Bombers que hi estan treballant. L’estratègia adoptada consisteix a escanyar el perímetre de l’incendi treballant des de la cua fins al cap. D’aquesta manera s’evita que l’incendi s’escampi dins del perímetre del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Es mantenen per ara les evacuacions i la recomanació de confinament fetes al llarg de la jornada d’ahir. El confinament afecta unes 4.500 persones, segons Protecció Civil, que ja va activar ahir diumenge diversos centres d’acollida: a la zona esportiva del Pont de Vilomara, i la biblioteca i el casal d’avis de Sant Fruitós de Bages. El consell assessor del Pla #INFOCAT manté activada la fase d’EMERGÈNCIA-2 del pla Infocat.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari