Verola del mico: gairebé 1.000 casos confirmats a Catalunya

Majoritàriament, es tracta d'homes de 19 a 66 anys que s'han contagiat en relacions sexuals

Verola del mico

La Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya ha confirmat en una setmana gairebé 300 casos nous de verola del mico, fet que xifra en 945 el total de casos confirmats fins ara. Pel que fa als sospitosos o probables, se n’han registrat 1.082.

Segons dades del Departament de Salut, la majoria dels casos confirmats són homes amb edats compreses entre els 19 i els 66 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 12 de juliol de 2022. Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, inflamació de ganglis i ferides cutànies, i les lesions s’han localitzat principalment en les àrees genital, perioral i perianal.

La majoria també ha tingut lesions en altres parts del cos, i el mecanisme de transmissió més habitual en els casos detectats és el contacte durant les relacions sexuals,  sovint en el context d’esdeveniments festius multitudinaris.

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari