L’onada de calor que pateix Espanya deixa 84 morts els tres primers dies

Les dades, facilitades per l'Instituto de Salud Carlos III, corresponen als dies els dies 10, 11 i 12 de juliol

Onada de calor

L’Instituto de Salud Carlos III, dependent del Ministeri de Sanitat, ja xifra en 84 les morts atribuïbles a l’excés de temperatures registrades els tres primers dies de l’onada de calor que afecta Espanya, i que es corresponen amb els dies 10, 11 i 12 de juliol.

L’última dada que recull l’estadística de monitoratge de la mortalitat diària per causes atribuïbles a l’excés de temperatura és la referida al dimarts 12 de juliol, quan van morir 41 persones pels efectes de l’onada de calor, dos dies abans d’arribar al pic màxim, superior als 45 graus en algunes zones, que es va assolir aquest dijous.

La xifra de 41 persones suposa una tendència ascendent i dobla pràcticament la suma de la registrada els dos dies anteriors. Diumenge 10, primer dia de l’onada de calor, van morir 15 persones, mentre que dilluns 11 es van comptabilitzar per aquesta causa 28 decessos.

L’onada de calor que travessa Espanya és la segona aquest estiu. La primera es va produir el passat 11 de juny, convertint-se en la més primerenca des del 1981. Va durar vuit dies, i les dades provisionals obtingudes de les estacions de mesurament de l’Agencia Estatal de Metereología (AEMET) indiquen que va ser especialment càlida. Els termòmetres van arribar als 44,5 graus a Andújar (Jaén) el 17 de juny passat.

Pel que fa a la mortalitat atribuïda a les altes temperatures, els pitjors dies van ser el 18 i el 19 de juny, quan es van registrar 206 morts, segons dades de l’Instituto de Salud Carlos III. Estimen, a més, que tot el juny a Espanya hi va haver 829 morts que no haurien d’haver-se produït si no hagués fet tanta calor.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari