Restriccions en activitats de lleure i agrícoles per la forta onada de calor

Interior anuncia mesures en 275 municipis de 20 comarques contra l'episodi "persistent" de calor extrema

Onada de calor a Catalunya

L’onada de calor que afecta Catalunya és segons el conseller d’Interior “d’extrema gravetat”, amb uns episodis que no es registraven des dels anys 1987 i 2003. Amb un mapa de calor intensa, que s’allargarà com a mínim deu dies, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, han comparegut per anunciar restriccions per evitar el risc d’incendi i per vetllar per la salut, sobretot dels més vulnerables.

Els màxims responsables d’Interior han decretat el nivell Alfa 3 en un total de 20 comarques i 275 municipis. A més, la Generalitat ha anunciat el tancament de nou massissos, com ara el cap de Creus, l’Albera o les Gavarres. Així i tot, Protecció Civil demana precaució als entorns naturals de tot el país.

A partir de demà divendres a les 12 h i fins dilluns a les 0 h, se suspendran les activitats de lleure en medi natural, com ara acampada, ruta, ruta esportiva o activitats esportives, sempre que els usuaris no es puguin traslladar a algun nucli habitat o població.

També es restringiran les activitats de casals, cases de colònies i cases esportives, que només es podran fer just al costat de les cases de colònies o de l’edificació on es pernocti.

La circulació amb vehicles motoritzats també estarà restringida als entorns naturals, a excepció dels veïns.

També se suspèn tot aquella activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita (inclosos productes hortícoles), la sega de l’alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll que resten excloses d’aquesta restricció i el conreu de l’arròs.

La presència de bombers es reforçarà a les zones considerades més crítiques. La Generalitat ha informat que s’incrementarà el nombre d’efectius amb personal de suport a tots els parcs de bombers i es preveu també l’obertura de tots els parcs de bombers voluntaris de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.