Restriccions en activitats de lleure i agrícoles per la forta onada de calor

Interior anuncia mesures en 275 municipis de 20 comarques contra l'episodi "persistent" de calor extrema

Onada de calor a Catalunya

L’onada de calor que afecta Catalunya és segons el conseller d’Interior “d’extrema gravetat”, amb uns episodis que no es registraven des dels anys 1987 i 2003. Amb un mapa de calor intensa, que s’allargarà com a mínim deu dies, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, han comparegut per anunciar restriccions per evitar el risc d’incendi i per vetllar per la salut, sobretot dels més vulnerables.

Els màxims responsables d’Interior han decretat el nivell Alfa 3 en un total de 20 comarques i 275 municipis. A més, la Generalitat ha anunciat el tancament de nou massissos, com ara el cap de Creus, l’Albera o les Gavarres. Així i tot, Protecció Civil demana precaució als entorns naturals de tot el país.

A partir de demà divendres a les 12 h i fins dilluns a les 0 h, se suspendran les activitats de lleure en medi natural, com ara acampada, ruta, ruta esportiva o activitats esportives, sempre que els usuaris no es puguin traslladar a algun nucli habitat o població.

També es restringiran les activitats de casals, cases de colònies i cases esportives, que només es podran fer just al costat de les cases de colònies o de l’edificació on es pernocti.

La circulació amb vehicles motoritzats també estarà restringida als entorns naturals, a excepció dels veïns.

També se suspèn tot aquella activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita (inclosos productes hortícoles), la sega de l’alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll que resten excloses d’aquesta restricció i el conreu de l’arròs.

La presència de bombers es reforçarà a les zones considerades més crítiques. La Generalitat ha informat que s’incrementarà el nombre d’efectius amb personal de suport a tots els parcs de bombers i es preveu també l’obertura de tots els parcs de bombers voluntaris de Catalunya.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari