El jutge Andreu, partidari de permetre el 9-N per detenir després Artur Mas

En un dinar amb Villarejo, el magistrat afirma que "hauria estat més ridícul deixar-los fer"

  Artur Mas
  Artur Mas

  El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu va manifestar en la trobada que va mantenir el 2014 amb l’excomissari José Manuel Villarejo que era partidari de permetre la consulta del 9-N per després poder detenir el llavors president de la Generalitat, Artur Mas. Durant la reunió, en la qual també estaven el cap del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), José Luis Olivera, el president de La Razón, Mauricio Casals, i l’empresari Adrián de la Joya, els presents van considerar un error la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta i van fer befa sobre la votació.

  En els àudios de la trobada que ha publicat El Món, Andreu mostra el seu desacord amb la suspensió dictada pel tribunal i manifesta que “hauria estat més ridícul deixar-los fer”. El jutge compara la situació amb els “brindis pels presos” que se celebraven a Euskadi, els quals considera que era una “ximpleria perseguir-los” perquè aleshores s’organitzaven actes alternatius. “El tema preventiu em sembla perillós”, afegeix Andreu, que aposta per detenir i citar a declarar Mas un cop celebrada la consulta.

  Durant la conversa, els presents també fan befa sobre la votació i Villarejo pregunta a Olivera amb quin nom s’ha apuntat a la consulta, si com a “Bob Esponja” o com “la rateta presumida”. El cap del CITCO afirma que ho ha fet amb el nom de “Santiago Bernabéu” i assenyala que “hi ha 500.000 noms apuntats i deu són meus”. Aquesta trobada és la mateixa en què Villarejo confessa a Andreu que la policia patriòtica va orquestrar el compte fals a Suïssa de l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, una informació que es va filtrar a El Mundo perquè la publiqués.

  (Visited 77 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari