Perill màxim a Catalunya per l’onada de calor

Més d'una vintena de comarques es troben en risc elevat per les altes temperatures

  Platja de Sant Sebastià (Ajuntament de Barcelona)
  Platja de Sant Sebastià (Ajuntament de Barcelona).

  L’onada de calor arriba aquest dimecres al seu punt crític amb temperatures extremes que s’allargaran tota la setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha elevat el grau de perill per les altes temperatures fins al nivell màxim i, segons les previsions, la tarda d’aquest dimecres més d’una vintena de comarques es trobaran en perill alt o molt alt.

  Es tracta del Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Noguera, el Segrià, les Garrigues, Pla d’Urgell, l’Urgell, l’Alt Urgell, la Segarra, el Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Moianès, el Bages, l’Anoia, Conca de Barberà, el Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

  La situació meteorològica de dijous serà similar a la d’aquest dimecres, amb més de 20 comarques en alerta pel perill elevat d’altes temperatures, mentre que divendres la calor agafarà més intensitat i tot Catalunya estarà en alerta màxima. Les temperatures mínimes no baixaran dels 20-25ºC, i les màximes poden superar els 40ºC a l’interior i els 32ºC al litoral.

  Des de diumenge, Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per les altes temperatures i el Departament de Salut, per la seva banda, ha activat la fase 2 del pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS). El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat “extremar les precaucions” i ha fet una crida a la responsabilitat davant l’elevat risc d’incendis.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.