El jutge del cas Pegasus dona tres dies al ministre Bolaños per respondre un qüestionari

El titular de la Presidència es va acollir a la prerrogativa de declarar per escrit

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, a una reunió sobre la Guerra d'Ucraïna del Consell de Seguretat Nacional (Govern d'Espanya)
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, a una reunió sobre la Guerra d'Ucraïna del Consell de Seguretat Nacional (Govern d'Espanya).

El jutge instructor del cas Pegasus a l’Audiència Nacional, José Luis Calama, ha remès al ministre de la Presidència, Félix Bolaños, un qüestionari de preguntes que ell i el fiscal en cap de l’Audiència, Jesús Alonso, han elaborat perquès les respongui i les lliuri en un termini de tres dies.

Bolaños respon per escrit perquè s’ha acollit a la prerrogativa de fer-ho que tenen els membres del govern, després d’haver estat citat per declarar com a testimoni el 5 de juliol, i de no haver acceptat l’opció de declarar per videoconferència proposada pel jutge.

Calama, en la providència dictada aquest dimecres, indica que obrirà més endavant un altre termini per a la formulació de noves preguntes. El qüestionari que ara ha de respondre Bolaños no inclou preguntes de l’Advocacia de l’Estat, que representa el president Pedro Sánchez i els seus ministres, ni les de l’Asociación para la Prevención y Estudios de Delitos, Abusos y Negligencias en Informática y Comunicaciones Avanzadas (APEDANICA) i l’associació de juristes Prolege, les quals van ser admeses com a acusació popular però no han aportat encara els 10.000 euros necessaris per poder personar-se.

D’altra banda, Calama ha requerit el Centre Criptològic Nacional la presentació, en el termini de set dies, dels seus informes definitius sobre les anàlisis dels terminals mòbils del president Pedro Sánchez, i dels ministres Fernando Grande-Marlaska, Margarita Robles i Luis Planas, que van patir intrusions o intents d’intrusió mitjançant el programa espia Pegasus.

Aquest jutge va iniciar la investigació de la part de l’afer Pegasus que afecta Sánchez i els seus ministres el passat 26 d’abril, arran d’una denúncia de l’Advocacia de l’Estat, per la presumpta comissió dels delictes de descobriment i revelació de secrets.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari