Rufián, sobre el cas Borràs: “No té res a veure amb l’independentisme”

El diputat republicà del Congrés assegura que "tothom sap el que faria Esquerra Republicana"

Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu
Rufián i Borràs en una imatge d'arxiu

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha deixat clar, una vegada més, la postura republicana sobre el cas de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC) que esquitxa la presidenta del Parlament, Laura Borràs. En una entrevista a Catalunya Ràdio, al ser preguntat per si aquest cas forma part de la guerra bruta de l’estat contra l’independentisme i Catalunya, Rufián ho ha desvinculat apel·lant a “les dades”. “Estem parlant d’un fraccionament d’una sèrie de contractes per un amic, que ha resultat ser un narcotraficant. Això no té res a veure ni amb l’independentisme ni amb el moviment polític que jo represento”, ha etzibat el diputat republicà.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va dir ahir de manera clara que la causa no està relacionada amb el procés i l’1-O, i Rufián ha rematat avui la feina. També ha afirmat que “tothom sap el que faria Esquerra Republicana” en el cas de l’ICL, referint-se a la dimissió de Borràs.

D’altra banda, el republicà espera que Pedro Sánchez confirmi la reactivació de la taula de diàleg durant el debat sobre l’estat de la nació. Alhora, Rufián també ha aplaudit la proposta d’Unides Podem de reformar el delicte de sedició, tot i no ser “la solució” al conflicte. Fins ara ERC s’havia mostrat reticent a entrar a parlar d’aquesta proposta, però ahir Marta Vilalta va modular la seva resposta i va obrir la porta a negociar-la.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari