Podem vol que Sánchez vagi “més lluny” dialogant i reformi la sedició

Asens critica l'augment de la despesa militar i les morts a la tanca de Melilla, alhora que elogia el gir a l'esquerra

Jaume Asens

Jaume Asens, d’En Comú Podem, ha esperonat Pedro Sánchez a “anar més lluny que mai” en el diàleg amb Catalunya i abordar la reforma d’un “delicte predemocràtic” com és el de la sedició en la reunió d’aquest divendres amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En aquest sentit, Asens ha demanat a Sánchez i Aragonès “valentia i responsabilitat” en la represa de les relacions.

Asens també ha reptat Sánchez a decidir quina mena de llegat vol deixar per a la posteritat: “Necessitem el president d’avui, el que planta cara a les elèctriques. No al president que s’acosta al Marroc sinó el que denuncia les víctimes del Mediterrani, les de l’Aquarius”.

Per la seva banda, Pablo Echenique, ha parlat per primera vegada en un debat d’estat de la nació. Ha dit: “Valorem molt positivament el gir que ha anunciat i el celebrem. Feia temps que s’enviaven missatges que desorientaven l’electorat progressista. Tocava recuperar les mesures valentes”.

Ha demanat afegir un fons estatal per incrementar personal a la sanitat pública i accelerar la llei de famílies, amb noves ajudes i permisos. Ha demanat “desbloquejar” la coneguda com a Llei Mordassa i la Llei d’Habitatge. Ha remarcat que el Consell General del Poder Judicial fa quatre anys que està bloquejat: “És un comportament sediciós, un atac a la democràcia per part del PP”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari